‘Kısa süre içinde Yenişehir’de kargo uçaklarını göreceğiz’

Yenişehir Havalimanı Müdürü Recep Pak, ”Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) katkılarıyla kısa süre içerisinde havalimanımızın pistinde kargo uçaklarını göreceğiz” dedi.

‘Kısa süre içinde Yenişehir’de kargo uçaklarını göreceğiz’

BTSO heyeti, Yenişehir Havalimanı Müdürü Recep Pak ile görüştü, ardından da havalimanının kargo tesislerini gezdi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, burada yaptığı açıklamada, mevcut yapının hava kargo taşımacılığına çok elverişli olduğunu belirtti. Operasyon alanları, soğuk hava depoları, otoparkı ve ofis alanlarıyla havalimanının önemli bir potansiyel barındırdığını vurgulayan Onur, ”Bursa, ülkemizin en önemli ihracat merkezlerinden. Oldukça aktif bir dış ticaretimiz var ve dünyada ticaret yapmadığımız çok az sayıda destinasyon bulunuyor. Bursa’da hava kargo taşımacılığına başlanması zaman ve maliyet açısından şirketlerimiz için büyük avantaj sağlayacak. Tofaş, Bosch, Oyak Renault gibi dev şirketlerimiz başta olmak üzere bu konuyla alakalı ihracatçılarımızın büyük bir beklentisi var. İnşallah kısa bir süre içerisinde gerekli prosedürleri tamamlayıp, Yenişehir Havalimanı’nda hava kargo taşımacılığına başlayacağız” dedi. Kamu yetkilileri ve kargo firmalarıyla konuyla alakalı olarak çok sayıda görüşme gerçekleştirdiklerini açıklayan Onur, bu görüşmelerden pozitif geri dönüşler aldıklarını kaydetti.

BURSA’NIN CAZİBESİ ARTACAK

Yenişehir Havalimanı Müdürü Recep Pak da, Türkiye’de hava kargo taşımacılığının çok hızlı bir biçimde büyüdüğünü dile getirdi. Yenişehir’in önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Pak, bunu değerlendirmek adına yoğun gayret sarf ettiklerinin altını çizdi. Pak, ”BTSO’nun katkılarıyla kısa süre içerisinde Yenişehir Havalimanı pistinde kargo uçaklarını göreceğiz” diye konuştu. BTSO 48. Komite Başkanı ve Meclis Üyesi Mehmet Aydın Kalyoncu ise, İstanbul’un hava kargo taşımacılığında yükünün her geçen gün arttığını ve özellikle Sabiha Gökçen’in artık taleplere karşılık vermekte zorlandığını söyledi. Bu yükü azaltabilecek en önemli merkezin Yenişehir olduğunu ifade eden Kalyoncu, hava yolu kargo taşımacılığına başlanmasının Bursa’nın ticari açıdan cazibesini artıracağına işaret etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X