Kişi başı et tüketimi 38 kilogram

Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Başkanı Zeki Ilgaz, ”Türkiye’de kişi başı yıllık et tüketimi 5-6 kilogramı balık, 12-13 kilogramı kırmızı et ve 19-20 kilogramı beyaz et olmak üzere toplam 37-38 kilogram civarında” dedi

Kişi başı et tüketimi 38 kilogram

Dünya ortalamasının 40 kilogram olduğunu dile getiren Ilgaz, dünya kırmızı et tüketimi içinde önemli bir paya sahip olan domuz etinin Türkiye’de tüketilmediğinin de dikkate alınması gerektiğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X