Melisa Öztürer Özkan
Kara kış geldi, çattı…
Sibirya soğukları yurdu ele geçirdi.
Mevsim normallerinin altına düşen hava sıcakları, dondurucu soğukları beraberinde getirdi.
Kış aylarının gelmesiyle birlikte hastalıklar da kapıyı çalıyor.
Soğuk havalarda vücut direncini arttırarak hastalıktan koruyan her derde deva olan yiyecek ise kelle paça çorbası…
Kelle paça çorbası zengin besin içeriğiyle bağışıklık sisteminin güçlendirmeye yardımcı olur.
Kışın tüketildiğinde vücudu grip ve enfeksiyonlara karşı dirençli hale getirir.
Kolajen etkisiyle kanser hastalarının tedavi sürecinde de oldukça faydalı bir etkiye sahip.
İşte bir kaşığında binbir şifa bulunan her derde deva olan kelle paça çorbası tarifi…
KELLE PAÇA ÇORBASI İÇİN MALZEMELER
- 1 kilo kelle eti (düdüklüde haşlanıp ayıklanmış)
- 2 yumurtanın sarısı
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Yarım limonun suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 veya 2 litre su (yoğun bir tat isterseniz etin haşlama suyundan da kullanabilirsiniz)
KELLE PAÇA ÇORBASI NASIL YAPILIR?
- Unu tereyağında kavurarak çorbanın yapımına başlıyoruz. Çırpma teli yardımıyla suyunu azar azar ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.
- Bir kasenin içinde yumurta sarısı, limon suyu ve yoğurdu çırpıyoruz.
- Kaynayan sudan da bir kepçe ilave edip tencereye azar azar ve çırparak döküyoruz.
- Haşlanıp ayıklanmış kelle etini ve ezilmiş sarımsağı ilave edip bir iki taşım kaynatıyoruz.
- Son olarak tuzunu ilave ediyoruz. Ve lokantada içtiğiniz kelle paçayı aratmayacak çorbanız hazır.
- İsteğe bağlı olarak kırmızı toz biber ile tereyağını kızdırıp servis esnasında çorbanın üzerine dökebilirsiniz.
Afiyet olsun…