Kışlık sebzeler beklentiyi karşıladı

Yenişehirli çiftçiler, temmuz ayında tarlalara ektikleri kışlık sebzeleri toplamaya başladı. Kışlık sebzelerin satışından bekledikleri kazancı elde eden çiftçi, talebin artmasını bekliyor.

Kışlık sebzeler beklentiyi karşıladı

GÜRHAN ADANA

 

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, havaların soğumasıyla kışlık sebzelere olan talebin giderek arttığını vurguladı. Aktaş, Belediye Sebze Pazarı’nda tüccarlara yapılan satışlardaki fiyatların ilerleyen günlerde artmasının beklendiğini kaydetti.

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, bugünlerde satışı gerçekleştirilen kışlık sebzelerden elde edilen kazancın, beklentileri şimdilik karşıladığını anlattı. Aktaş, “Brokolinin kilosu 3,5 TL, lahananın kilosu 30-35 kuruşa, ıspanağın kilosu 1,5 TL’ye, pırasa, turp ve şalgamın kilosu 90 kuruşa, karnabaharın tanesi ise 3-3,5 TL’ye alıcı buluyor” dedi. 

TÜKETİM ARTTI

Ocak ayına değin sürecek olan satışlarda kışlık sebze fiyatlarının hava sıcaklığına göre değiştiğinin altını çizen Aktaş, “Kışlık sebze tüketimi, havaların soğumasıyla birlikte artıyor. Havanın soğumaya başlamasıyla talebin, dolayısıyla beraberinde satış fiyatlarının artmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Yenişehir’de yetiştirilen kışlık sebzeler, alım yapan tüccar tarafından Bursa, İstanbul ve Ankara’daki meyve ve sebze hallerine götürülüyor. Bazı büyük alışveriş mağazaları ve marketlerin temsilcileri de ilçeye gelerek çiftçiden doğrudan alım yapıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X