Kitap kurtlarına fuar müjdesi

Bursa’da düzenlenecek 13. Kitap Fuarı yarın kapılarını açıyor. 22 Mart’a kadar kitap severleri ağırlayacak olan fuara 300 yayınevi katılacak. Ünlü yazar ve şairlerin okurlarıyla buluşacağı fuar, 18 Mart’ta Çanakkele Deniz Zaferi’nin 100. yıl dönümünde eme

Kitap kurtlarına fuar müjdesi

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal ve Tüyap Kültür Fuarları Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Fuar boyunca İlber Ortaylı ve Gülten Dayıoğlu’ndan Can Dündar ve Doğan Hızlan’a, İnci Enginün ve Deniz Kavukçuoğlu’ndan Hakan Bıçakçı ve Hakan Akdoğan ile Üstün Dökmen’e kadar pek çok ünlü yazar ve şairin fuar süresince okurlarıyla buluşacağı ifade edildi. Emekli Orgeneral İlker Başbuğ da 18 Mart’ta, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıl dönümünde Bursa’daki okurlarıyla bir araya gelecek.

Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleştirilecek Bursa Kitap Fuarı’nda dokuz gün boyunca söyleşi, panel, şiir dinletisi ve çocuk etkinlikleriyle birlikte 80 kültür etkinliği düzenleneceğini söyledi.

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal ise ilki 12 yıl önce düzenlenen Bursa Kitap Fuarı’na o yıl 115 yayınevinin katıldığını ve fuarı 110 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek, “Geçen sene düzenlenen ve 280 yayınevinin katıldığı Bursa Kitap Fuarı’nı 2014 yılında 293 bin kişi ziyaret etti. 12 yıl boyunca ise fuara toplam 2,5 milyon kişi geldi. Bu yılki ziyaretçi sayısının ise 300 bini geçmesini bekliyoruz” dedi. 

Öte yandan Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ tarafından, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uludağ Üniversitesi’nin desteği ile yapılacak Bursa Eğitim Fuarı ile 11. Yurtiçi – Yurtdışı Eğitim Fuarı da 17 – 22 Mart tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilerine açacak. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X