Kitapla öğrencisini bu hale getirdi

Antalya’da öğrencisi 9 yaşındaki K.K.’ye matematik kitabıyla vurup kaşından yaraladığı iddia edilen sınıf öğretmeni Bünyamin Y. hakkında dava açıldı.

Kitapla öğrencisini bu hale getirdi

Bünyamin Y., bu olaydan 2 ay sonra bir başka öğrencinin de kulağını çekerek moratttığı iddiasıyla şikayet edilince, bir başka okula gönderildi.

Olay geçen kasım ayında Muratpaşa İlçesi, Yeşilbahçe Mahallesi’ndeki Atatürk İlkokulu’nda meydana geldi. Gözlerinden rahatsız olduğu için gözlük kullanmaya başlayan 3’üncü sınıf öğrencisi K.K.’ya, bir arkadaşı ‘dört göz’ diyerek alay etti. Bunun üzerine K.K., kendisiyle alay eden öğrenciyi ensesinden tutup itekledi. Yere düşen ve başı şişen öğrenci, durumu sınıf öğretmenine, o da K.K.’nin eğitim gördüğü 3/F sınıfı öğretmeni Bünyamin Y.’ye bildirdi.

Bunun üzerine K.K.’yi sınıf tahtası önüne çağıran Bünyamin Y., “Sen her gün vukuata yol açıyorsun” diyerek azarladı. Bünyamin Y., iddiaya göre K.K.’nin gözlüğünü bir başka öğrenciye verip elindeki matematik kitabıyla başına vurmaya başladı. Aldığı darbeyle sol kaşı açılan K.K. kanlar içinde kalınca, sınıf öğretmeni çocuğun annesine telefon açıp okula gelmesini istedi. Okula gelen anne, müdür yardımcısıyla birlikte çocuğunu hastaneye götürüp kaşına dikiş attırdı. Bu olaydan sonra K.K.’nin sınıfı değiştirildi. Aile, çocuklarına şiddet uyguladığı iddia edilen öğretmenden şikayetçi oldu. 

Hakkında adli ve idari soruşturma başlatılan Bünyamin Y., geçen şubat ayında aynı sınıftan bir başka öğrencinin de kulağını çekip moratttığı iddiasıyla 30’da 1 maaş kesintisi cezasıyla cezalandırılıp görev yeri değiştirildi. Bir başka okula tayini çıkan öğretmen hakkında, K.K.’yi yaraladığı iddiasıyla Antalya 22’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. 

HER GÜN VUKUATSIN

Davanın ikinci duruşmasında, K.K.’nin pedagog eşliğinde ifadesi alındı. K.K., ifadesinde şöyle dedi:

“Gözlük takmaya başlamam nedeniyle başka sınıftan bir öğrenci benimle dalga geçiyordu. Olay günü teneffüs saatinde bu öğrenci gözlüğümden dolayı yine alay edince, ensesinden tutmak istedim. Ancak o esnada dengemi kaybedip düştüm. Bu öğrenci de benimle birlikte yere düşüp başını kapıya vurdu. Başı şişti. Bu durumu gidip öğretmenine anlattı. Sonra bu öğrencinin öğretmeni beni çağırdı. Beni uyarıp ‘Bir daha böyle bir şey yapmayın’ dedi. Bu olayı benim sınıf öğretmenim Bünyamin Y.’ye de anlattılar. Ben sınıfıma gidince öğretmenim, ‘Senin her şeyin problem’ dedikten sonra gözlüğümü çıkardı. Sonra da tutması için sınıf arkadaşıma verdi. Ardından öğretmenim matematik kitabıyla üç kez başıma vurdu. Kaşım kanamaya başladı. Sonra yerime geçmemi istedi. Bunun üzerine sırama oturdum. Bana ‘Kitabını aç’ dedi. Ancak kaşım kanadığı için yapamadım. Ardından öğretmenim anneme telefon açtı. Annem okula geldikten sonra beni müdür yardımcısı ile birlikte hastaneye götürüp tedavimi yaptılar.”

K.K.’nin avukatı Şerife Sultan Alp de mahkemeye K.K.’nin darptan sonra çekilen fotoğraflarını delil olarak sundu. 

HER GÜN HER SAAT ŞİKAYET GELİYORDU

Öğretmen Bünyamin Y. ise K.K.’nin çok yaramaz bir çocuk olduğunu söyledi. Hatta okulda çok sayıda şikayete konu olaya neden olduğu için annesini çağırıp uyardığını söyleyen Bünyamin Y., “Olay günü de teneffüsteki olay sebebiyle K.’ye ‘Nedir senden çektiğim’ dedim. Ben tahtanın önündeyken kendisine ‘Geç yerine’ diyerek elimdeki kitabı salladım. Ancak kitap elimden fırlayıp Kerem’in yüzüne çarptı. İddia edildiği gibi gözlüğünü çıkarıp kitapla üç kez vurmadım” dedi. 

BAŞKA BİR ÖĞRENCİDEN DE CEZA ALDI

Mahkemede okul müdürü Ali Demir ile müdür yardımcısı Hüseyin Şahin de tanık olarak dinlendi. Müdür yardımcısı Şahin, olay günü okul müdürünün talimatıyla kaşı açılan K.K.’yi hastaneye götürüp tedavisini yaptırdığını anlattı. Okul müdürü Ali Demir ise olay günü sınıfa gittiklerinde K.K.’nin kaşının kanadığını, diğer çocukların da ağladığını gördüğünü söyledi. Avukat Şerife Sultan Alp’in sorusu üzerine Bünyamin Y. hakkında geçen şubat ayında bir başka öğrencinin kulağını çektiği için adli ve idari soruşturma açıldığını da anlatan Ali Demir, “İdari soruşturma sonunda Bünyamin Y. hakkında 30’da 1 maaş kesme cezası verildi. Bu ceza da uygulandı” dedi. 

Baba Celal K. da oğlunu darp eden öğretmenin cezalandırılmasını istediklerini söyledi.

İZİN KALICI OLUP OLMADIĞI TESPİT EDİLECEK

Mahkeme, K.K.’nin Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilip sol kaşındaki yaranın kalıcı olup olmadığının tespitinin yapılıp bildirilmesine karar verip duruşmayı erteledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X