Kivi üretimi genişleyecek

Orhangazi’nin büyüyen ve gelişen sanayisinin yanında, tarımın da gelişmesi için ortak hareket etme kararı alındı. İlçede özellikle kivi üretimine ağırlık verilecek

Kivi üretimi genişleyecek

NEVZAT OKUMUŞ

Türkiye’de ticari amaçla kurulan kivi üretim yerlerinden biri olan Orhangazi’de bu meyvanın yetiştirilmesine daha da ağırlık verilecek.

Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere ile biraraya gelen Ergün Efendioğlu başkanlığındaki Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, ilçenin büyüyen ve gelişen sanayisinin yanında, tarımsal faaliyetlerin zarar görmemesi ve gelişmesi adına ortak hareket etme kararı aldı. Öncelikle, son yıllarda bölgede yaygınlaşmaya başlayan ve ekonomik getirisi yüksek olan kivi üretiminin tarım sektörüne anlatılacağı bir eğitimin düzenlenmesi için görüş birliğine varıldı.

ALTERNATİF ÜRÜN

Kivinin ilçe tarımı için çok iyi bir alternatif ürün olacağını ifade eden Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere, bölgeye de çok büyük fayda sağlayacağını belirtti. Cevizlidere, ‘Doğal kaynaklar ve çevrenin korunması dikkate alınarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için alternatif gelir kaynaklarının oluşturulmasını destekliyoruz’ dedi.

EKONOMİK GETİRİSİ YÜKSEK

Orhangazi TSO Meclis Başkanı Erol Hatırlı da ‘Kivi Türkiye’nin çok bölgesinde yetişmiyor. Ekonomik getirisinin yüksek, üretimi az olan bu ürünün bölgemizde yetişmesinin bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda zeytinin verimli olarak yetiştirilemediği ve ekonomik getirisi daha az olan ürünlerin yetiştirildiği tarım arazilerinde kivi üretiminin yaygınlaştırarak Orhangazi’ye ve ülke ekonomisine çok büyük yarar sağlayacağını düşünüyorum’ diye konuştu.

TARIMI ÖNEMSİYORUZ

OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu, sanayi yatırımları kadar tarımı da önemsediklerini söyledi. Efendioğlu, ‘Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda yapmayı planladığımız ‘Kivicilik Üretim Teknikleri Eğitimi’ni Ziraat Odası ile birlikte yapmanın daha doğru olacağını düşünüyoruz. Bu eğitim ile kivi üretimin avantajlarını ve dezavantajlarını anlatarak doğru planlamalar yapılmasını istiyoruz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X