Kıyafetini değiştirdi yine de polisten kaçamadı

Erzurum’da kendisini “komiser” olarak tanıtıp bir kadından 70 bin lira değerinde para ve ziynet eşyası aldıktan sonra polise yakalanmamak için kıyafetini değiştirip kaçmaya çalışan zanlı, tutuklandı.

Kıyafetini değiştirdi yine de polisten kaçamadı

Alınan bilgiye göre, Yakutiye ilçesinde oturan emekli işçi Handan Ç’yi arayan zanlı Halil Boğa, kendisini “komiser” olarak tanıtıp bir süre sohbet ettiği Handan Ç’ye çeşitli bahaneler üreterek parası ile ziynet eşyası olup olmadığını sordu.

 

Handan Ç’nin de para ve ziynet eşyasının bulunduğunu söylemesi üzerine Boğa, Handan Ç’ye “Banka hesaplarınız terör örgütünün eline geçti. Teröristleri yakalamamız için ziynet eşyaları üzerinde parmak izi çalışması yapmamız gerekiyor. Ayrıca bankada bulunan paralarınızı da çekip ikametinize gelecek olan polise teslim ediniz.” yanıtını verdi.

 

Zanlı Boğa’ya inanan Handan Ç, bir süre sonra evine gelen bu kişiye 70 bin lira değerindeki ziynet eşyası ve bir miktar para verdi.

 

Ziynet eşyası ve parayı alan Boğa’nın evden ayrılmasından yarım saat sonra durumdan şüphelenen Handan Ç, olayı polise ihbar etti.

 

İhbar üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, mağdur Ç’nin verdiği eşkalden yola çıkarak zanlı Boğa’yı aramaya başladı. Boğa, kısa süre sonra polislerce Erzurum Otogarı’nda, söz konusu ziynet eşyası ve parayla, başka bir şehre kaçmak isterken yakalandı.

 

Olayın ardından tanınmamak için kıyafetini değiştirdiği belirlenen Halil Boğa, polise verdiği ifadede hakkındaki suçlamayı kabul etti.

 

Şanlıurfa’da dolandırıcılık suçundan poliste kaydı olduğu belirlenen Boğa, sevk edildiği sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

 

Ele geçirilen para ve ziynet eşyası ise mağdur Handan Ç’ye teslim edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X