Kıyı erozyonu evlere dayandı

Karacabey’in yazlık yerleşim bölgesi Yeniköy’e bağlı Malkara kıyılarında meydana gelen kıyı erozyonu, sahilin ardından yol ve evleri tehdit ederken, belediye yol ve evlerin zarar görmemesi için çalışma başlattı.

Kıyı erozyonu evlere dayandı

Yaklaşık 4 yıl önce başlayan kıyı erozyonu, Yeniköy sahillerinde kumsalı daha da genişletirken Malkara’da ise kumsalın neredeyse yok olmasına neden oluyor. 

Malkara bölgesinde kumsalı yok ederek sahil yoluna dayanan denizin hareketi için daha önce alınan önlemler yetersiz kaldı. Kayadibi mevkiinde sahilin yok olması ve denizin evlere dayanması ise belediye ekiplerini harekete geçirdi. 

Sahil erozyonunun evleri tehdit etmesi ile birlikte önlemlerini artıran belediye ekipleri, çeşitli önlemler alarak yol ve evlerin zarar görmemesi için çalışma başlattı. Ekipler, erozyonun yoğun yaşandığı bölgeye çeşitli malzemeler yığarak, kumsalın yok olmasının önüne geçiyor. 

BÖLGE İNCELENDİ

Ankara’ya giderek sorunu dile getirdiğini belirten Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçeye gelen ekibin bölgeyi incelediğini ve ölçümlerde bulunduğunu dile getirdi. 

Bu ölçümlerle denizin teknik olarak hareketinin belirlendiğini belirten Özkan, “İncelemeler sonucu kıyı hareketi tespit edilecek ve çıkan sonuca göre gerekli çalışma sürdürülecek. Şu anda belirli aralıklarla sahil hareketi rapor ediliyor ve Ankara’da değerlendiriliyor” dedi. 

RAPOR BEKLENİYOR

Kıyı kaymasının evlere dayanmasının ardından erozyona geçici önlemler aldıklarını belirten Başkan Ali Özkan, evler ve yolu rapor sonuçlanana kadar geçici önlemlerle korumaya çalışacaklarını kaydetti. Özkan, esas çalışmanın gelecek rapora göre gerçekleştirileceğini anlattı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X