Kız istemeye gittiler, rehin alındılar

Gaziantep’te, 45 yaşındaki Hannan Uzunoğlu ve su tesisatçısı oğlu Ramazan Birol Uzunoğlu, birlikte çalıştıkları Mehmet Karahan ve Remzi Şekercioğlu ile geçen cuma günü kız istemek için Suriye’ye gitti. Eşi Suriyeli olan Ramazan Birol Uzunoğlu’nun baldızın

Kız istemeye gittiler, rehin alındılar

Su tesisatçılığı yapan 23 yaşındaki Ramazan Birol Uzunoğlu, geçen yıl Suriye’nin Halep kentine bağlı Türkiye sınırındaki köyde yaşayan akrabaları olan Hatice ile evlendi. İddiaya göre, su tesisatçısı Mehmet Karahan da evlenmek istediğini söylemesi üzerine mesai arkadaşı Uzunoğlu, kendisine baldızı ile yaşamını birleştirmesini önerdi. Uzunoğlu, baldızının fotoğrafını gösterdiği arkadaşının onay vermesi üzerine Suriye’deki kayınbabası ile temasa geçti ve durumu anlattı. Suriye’den de olumlu yanıt verilmesi üzerine Ramazan Birol Uzunoğlu beraberinde babası Hannan Uzunoğlu ve birlikte çalıştığı Mehmet Karahan ve Remzi Şekercioğlu ile birlikte geçen cuma günü Suriye’ye gitmek üzere Kilis’e hareket etti.

SINIRI GEÇTİKTEN SONRA İLETİŞİM KESİLDİ

4 kişi Kilis’in Akıncılar Köyü yakınlarında yasa dışı yollarla Suriye topraklarına geçti. Uzunoğlu ailesinin aracılık ettiği evlilik için Halep’in Kaibe Köyü’ne gitmeye çalışan 4 kişilik grup, iddiaya göre Havar Köyü yakınlarında silahlı kişiler tarafından alıkonuldu. Mine Uzunoğlu, ulaşamadığı eşi ve oğlunun telefonla aradığı Suriye’deki dünürlerinin yanına da gitmediğini öğrendi. 

Mine Uzunoğlu, bir süre sonra Suriye’deki akrabalarının yaptığı araştırmada eşi, oğlu ve diğer 2 kişinin silahlı kişilerce rehin alındığını öğrendiklerini ifade etti. Yuva kurma hayaliyle Suriye’ye gidenlerin şimdi evlerinde acı ve gözyaşının hakim olduğunu belirten Mine Uzunoğlu, “Oğlum, birlikte çalıştığı arkadaşına baldızını istemek için Suriye’ye gitti. Oğlum ve arkadaşına eşim ile birlikte çalıştıkları başka bir kişi daha eşlik ediyor. Öğrendiğimiz kadarıyla Suriye’ye geçtikten sonra silahlı muhalifler tarafından rehin alınıyor. Şimdi nerede tutuluyor bilmiyoruz ama hayatlarından endişe ediyoruz” dedi.

Suriye’deki yakınlarının girişimlerinin sonuçsuz kaldığını ve 4 kişinin hayatından endişe duyduklarını anlatan Mine Uzunoğlu, “Suriye’de yaşananları her gün televizyonlardan izliyoruz. İnsanları yok yere öldürüp, kafalarını kesiyorlar. Eşim, oğlum ve diğerlerinin öldürülmesinden korkuyoruz. Biz şu ana kadar bir sonuca ulaşamadık. Günlerdir gözümüze uyku girmiyor ve evde herkes ağlıyor. Yetkililerin çığlığımızı duymasını ve Suriye’deki yakınlarımızı bize kavuşturmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Ağabeyi ve babasına bir an önce kavuşmak istediğini ifade eden Gülinaz Uzunoğlu da yetkililerin kendilerine yardımcı olmasını beklediklerini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X