Kızılay kan arıyor

Özel donanımlı otobüslerle kan bağışı kampanyaları düzenlediklerini belirten Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şube Başkanı Gündoğdu Arıyürek, günlük kan bağışı miktarının 5 üniteye kadar düştüğünü söyledi.

Kızılay kan arıyor

Kan ihtiyacının arttığına dikkat çeken Gündoğdu Arıyürek, trafik kazaları, iş kazaları, çeşitli şekillerde yaralanmalar, ameliyat gerektiren hastalıkların son yıllarda artması ile kana daha fazla ihtiyaç duyulduğunu, tek kaynağı insan olan kanın temin edilmesinin de ancak insanın yapacağı katılımlarla gerçekleşeceğini vurguladı.

İstiklal Caddesi üzerinde kan bağışı kampanyası düzenleyeceklerini bildiren Arıyürek, “Özel donanımlı otobüsümüz de Bursa’dan gelen doktor ve hemşireler yardımıyla 22 Aralık Pazartesi günü başlayacak kan bağışı kampanyamız 6 gün boyunca devam edecek. İnegöl halkımızı kan bağışına davet ediyoruz” dedi.

İNEGÖL’DE 140 KAMPANYA

2014 yılı içinde İnegöl’de 140 defa kan bağışı kampanyası düzenlediklerini ifade eden Arıyürek, “Bu kampanyalarda 4 bin 542 ünite kan bağışında bulunuldu. 

Bin 33 kişide çeşitli nedenlerden dolayı reddedildi. Türkiye’deki bütün hastaların kan ihtiyacını Türkiye Kızılay Derneği karşılamaktadır. Günlük ihtiyaç olan kanı zor temin etmekteyiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X