Kızılay’a yeni mobil araç

Güney Marmara Bursa Bölge Kan Merkezi tarafından alınan seyyar kan aracı, Şehreküstü’ndeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yapılan törenle hizmete girdi.

Kızılay’a yeni mobil araç

DERYA DEMİR

Açılışa TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kızılay Şube Başkanı Davut Gürkan, Güney Marmara Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Nihat Çakır, AK Parti milletvekilleri Muhammet Müfit Aydın ve Osman Mesten, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve çok sayıda Bursalı katıldı.

“KIZILAY BAYRAĞI HER YERDE”

Açılış töreninde konuşan Hakan Çavuşoğlu Kızılay’ın dünya çapında bir yardım kuruluşu olduğunu ifade ederek, “Kızılay bayrağını bugün dünyanın neresine giderseniz gidin görürsünüz. Kızılay belki Türkiye’nin bir kurumu ama evrensel bir mahiyet kazanmış, herkesin görmek istediği bir kurum.  Kızılay, sadece bir yardım kuruluşu değil Türkiye’nin göstermiş olduğu insani diplomasinin başarılı örneklerin bir tanesidir” diye konuştu. 

Kızılay Şube Başkanı Davut Gürkan da, “Bursa Kan Bölge merkezimizin kan bağışı hedefi 2018 yılı için 85 bin ünitedir. 9 aylık süreçte ise Bursa olarak 60 bin 895 ünite kan bağışı alınmış. Bu anlamda baktığımızda Bursalıların kan bağışına karşı gösterdikleri hassasiyet ve duyarlılık için çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Törende, aracın alınmasına destek veren Esnaf Kefaret Kredi Kooperatifler Birliği Başkanı Bahri Şarlı’ya plaket takdim edildi.

Nere bir ah varsa Kızılay orada

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, ‘Nerede bir ‘ah’ varsa Kızılay bir şekilde oraya ulaşıyor. Kızılay, sadece bir yardım kuruluşu değil, Türkiye’nin göstermiş olduğu insani diplomasinin başarılı örneklerin bir tanesidir’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X