Kızılay’dan iftar sonrası mesai

Ramazan ayı içerisinde gönüllü kan bağışındaki düşüşün önüne geçmek isteyen Kızılay, Kan Bağışı Merkezlerinde iftardan sonra kan bağışçıları için mesai uygulaması başlattı.

Kızılay’dan iftar sonrası mesai

Kan bağışındaki azalmanın önüne geçmek isteyen Kızılay yetkilileri, Ramazan ayının bu yıl ve bundan sonraki birkaç yıl boyunca yaz aylarına denk gelmesi sebebiyle iftardan sahur vaktine kadar kan bağışı uygulaması yapılacağını belirtti.

Ramazan aylarında kan bağışı oranlarının Türkiye genelinde düştüğüne değinen Kızılay Güney Marmara Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Nihat Çakır, “Kan bağışı düşüşündeki bu açığı kapatmak adına iftarlardan sonra çalışma yapıyoruz. Ancak iftar ve sahur arasındaki süre kısa olduğu için zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. Ramazan ayının ilk haftasının yağmurlu geçmesi kan bağışı oranlarda düşüş yaşattı. Bu açığı kapatmak için Bursa halkımızı Heykel, Merinos, Kent Meydanı ve ilçelerimizde kurduğumuz bağış çadırlarına bekliyoruz. Ramazan ayı münasebetiyle biraz daha duyarlı olmalarını ve daha fazla kan bağışı yapmalarını rica ediyoruz” diye konuştu.

Kan bağışı oranlarının düşmesinin önüne geçmek istediklerini belirten Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın ise “Özellikle Ramazan ayında kan bağışının düşmesi hastanelerde büyük bir krize yol açıyor. Kan stoklarının azalmasıyla hastalarımız mağdur durumda. Halkımızı kan bağışı konusunda biraz daha duyarlı olmasını istiyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X