Kızılsu göreve talip

Avcılık ve Atıcılık Federasyonu’nun olağanüstü genel kurulunda ilk aday Alp Kızılsu.

Kızılsu göreve talip

RECAİ UYSAL

Olimpiyatlarda, dünya, Avrupa ve Balkan şampiyonalarında defalarda Türkiye başarıyla temsil eden, Türkiye rekortmeni 57 yaşındaki milli atıcı, 28 Ocak’ta yapılacak genel kurulda aday olduğunu açıkladı.

28 Ocak’ta yapılacak Avcılık ve Atıcılık Federasyonu Olağanüstü Genel kurulu’nda ilk aday Bursa’nın rekortmen sporcusu Dr. Alp Kızılsu oldu. Federasyonun 29 Kasım’da yapılan Mali Genel Kurulu’nda yönetimin ibra edilmemesi sonucu çıkan olağanüstü kongre kararıyla hareket geçen milli sporcu Alp Kızılsu adaylığını açıkladı. Kızılsu Tiara Otel’de yaptığı toplantıyla adaylığını resmen açıklarken, başarılı ismi Federasyon eski Asbaşkanı Kadir Şankaya, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar, Büyükşehir Belediyespor Asbaşkanı İlhan Satık ve ailesi de yalnız bırakmadı.

DAHA İLERİ TAŞIYACAĞIZ

3 kez olimpiyatlara gitme başarısı gösteren, birçok Türkiye ve Dünya rekoru kıran, Avrupa, dünya ve Balkan şampiyonalarında başarılı sonuçlar elde eden Alp Kızılsu, “36 yıldır içinde bulunduğum camiayı daha büyük başarılara taşımak için adayım” dedi. Kendisine destek olan herkese teşekkür eden Kızılsu, “36 yıldır bu spora milli takım düzeyinde hizmet ettim. Şimdiye kadar edindiğim bilgi birikimimi kullanmak istiyorum. Bu sporu daha ileri götürmeyi hedefliyorum” deyi konuştu.

ONA ÇOK YAKIŞIR

Alp Kızılsu’nun adaylığının kendisini mutlu ettiğini ifade eden Federasyon eski Asbaşkanı Kadir Şankaya ise “Alp Kızılsu olimpiyatlara gitmiş, atıcılıkta oldukça başarılı olmuş, milli takımda Türkiye’yi başarıyla temsil etmiş bir isim. Bu görev ona çok yakışır” dedi. Büyükşehir Belediyespor Asbaşkanı İlhan Satık ise şunları söyledi: “Alp Kızılsu’nun atıcılık sporunu iyi yerlere taşıyacağına inancımız tam. Ona desteğe her zaman hazırız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X