Kızının eğitimi için ‘engel’ tanımıyor

Kırklareli’de yaşayan Nalan Küçük, her gün kilometrelerce yol kat ederek bedensel engelli kızını tekerlekli sandalye ile okula getirip götürüyor.

Kızının eğitimi için ‘engel’ tanımıyor

Kocahıdır İlkokulu üçüncü sınıf öğrencisi kızı Nazlı Aydın’ın (9) okul saatlerinde de yanından hiç ayrılmayan Küçük, bazen bahçede bekliyor bazen de derslere girerek sıra arkadaşlığı yapıyor.

Küçük, kızının doğuştan bedensel engelli olduğunu belirterek, kızıyla birçok zorluklara göğüs gerdiklerini söyledi.

Eşiyle ayrıldıklarını ve kızıyla beraber yaşadıklarını anlatan Küçük, Nazlı’nın eğitimi için tüm zorlukları aşmaya çalıştıklarını dile getirdi. 

Kızını haftanın beş günü tekerlekli sandalye ile okula getirip götürdüğünü ifade eden Küçük, şunları kaydetti:

“Her sabah kızımla kalkarak okula gitmek üzere hazırlıklarımızı yapıyoruz. Sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra kızımı tekerlekli sandalyesine yerleştirerek yola koyuluyoruz. Yaklaşık 5 kilometre sonrasında okulumuza ulaşmış oluyoruz. Okulumuzun engelli rampasını aşarak sınıfımıza geliyoruz. Daha sonra öğretmenimiz geliyor ve derslerimizi yapmaya başlıyoruz. Birçok zorluklarla karşılaşıyoruz ama biz bu zorlukları zaten göze aldığımızdan, hepsini atlatıyoruz. Yollar, kaldırımlar ver araç sürücüleri bizim en büyük engelimiz. Nazlı ile yaşamak güzel ama bir o kadar da zor. Onun için daha da zor. Her istediğini yapamıyor, arkadaşları gibi koşup eğlenemiyor. Onunla çok mutluyuz. Zorluklar yaşıyoruz ama iyi bir kızım var. Onu hiç bir şeye değişmem.”

Engelliler ile ailelerine “hayata küsmemeleri” çağrısında bulunan Küçük, sağlıklı bireylerin kendilerini anlamakta zorluk çekebileceklerini söyledi. 

“Hayali doktor olmak”

Nazlı Aydın ise doktor olmak istediğini belirtti. 

Doktor olduğunda kendisi gibi engellilerin tedavileri için çalışacağını belirten Aydın, annesi ile gurur duyduğunu ifade etti.

Annesinin yanında hiç ayrılmadığını anlatan Aydın, kendisine destek olanlara teşekkür etti.

Okulunu ve sınıf arkadaşlarını çok sevdiğini ifade eden Aydın, burada keyifli vakit geçirdiğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X