Kızlarımız okuyor ama çalışmıyor

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) Başkanı İpek Yalçın, ”Kızlarımız okuyor, ancak sonrasında iş hayatına katılmıyor” dedi.

Kızlarımız okuyor ama çalışmıyor

Yalçın, yaptığı açıklamada, son yıllarda istatistiklerde sevindirici olduğu kadar düşündürücü de olan bir rakamın dikkat çektiğini belirterek, ”Okuyan kadın oranı erkeklerle eşit olduğu gibi yükseköğrenim gören erkek oranı yüzde 38,9. Bu oran kadınlarda yüzde 40,9’u buluyor. 

Rakamlar da gösteriyor ki kızlarımız okuyor, hatta yükseköğrenimde erkeklerden daha fazla branş eğitimi alıyor, ancak sonrasında iş hayatına katılmıyor. Kız çocuklarının bir zamanlar okula bile gönderilmediği ülkemizde bu sorun aşılmış görülüyor. Ancak şimdi sıra kızlarımızın iş hayatına ve üretime katılmasının önünü açmakta” diye konuştu.

OSB’LERE KREŞ ÖNERİSİ

Çalışan kadının önündeki engellerden yaşlı ve çocuk bakımı ile ilgili tüm birimlere çağrılarının sürdüğünü anlatan Yalçın, ”Organize sanayi bölgelerinde kurulacak kreşlerin çalışan kadın oranının artmasını sağlayacağını düşünüyoruz. Bu konuda tüm kurumlarla görüşmelerimiz sürüyor” ifadesini kullandı. Yalçın, işyerlerinde kadın istihdam oranını arttıran firmaların ciro ve karlılıklarını yükselttiğini de sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X