KKTC’de müzakere süreci yeniden

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs müzakere sürecini daha ileri nasıl götüreceklerini ele aldıklarını belirterek, görüşme sürecinin yeniden başlayacağını bildirdi.

KKTC’de müzakere süreci yeniden

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’yi kabul etti. 

Cumhurbaşkanlığı’nda yaklaşık 1 saat süren görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Mustafa Akıncı, 10 yıl önce kaçırılan fırsatın yeniden doğduğunu söyledi. Kıbrıs sorununun çözümü için önemli bir fırsat olduğunu kaydeden KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, her iki tarafın ortaya irade ve kararlılık koyması gerektiğini vurguladı. 

BUGÜN ANRAKA’DA

1968’den bu yana süren Kıbrıs sorununu bir çerçevede sonlandırmanın zamanının geldiğini ifade eden Akıncı, geçmişte Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar’ın çok acı çektiğini, yeni kuşakların ise adanın nimetlerini paylaşmasını görmek istediğini anlattı. Mustafa Akıncı, Ankara ziyaretini Dışişleri Bakanı ve Kıbrıs Türk tarafının müzakerecisi Özdil Nami’nin programını değiştirmesiyle birlikte, 6 Mayıs Çarşamba günübirlik yapacağını belirterek, yeni süreçte yürütülecek çalışmalar anlamında Türkiye Cumhuriyeti yetkilileriyle görüşmenin yararlı olacağını ifade etti. 

‘EN İYİ FIRSAT’

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide de yeniden başlayacak olan Kıbrıs müzakere sürecinin bir çözümle sonuçlanacağı yönünde olumlu bir havanın bulunduğunu ifade etti. 

“Kıbrıs müzakerelerinde son on yıl içerisindeki en iyi fırsat bulunuyor” diyen Eide, Rum lider Nikos Anastasiadis ile görüşeceğini ve bu görüşmede sürecin nasıl ileriye götürülebileceğini ele alacaklarını bildirdi. Eide, “Sürecin başlayacağı çok net, çok yapıcı bir ortamda da başlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X