Klima diğer ısıtıcılara göre avantajlı

İkli̇mlendi̇rme Soğutma Kli̇ma İmalatçıları Derneği̇ (İSKİD) Başkanı Cem Savcı, klimaların, diğer elektrikli ısıtıcılara göre daha verimli olduğunu söyledi.

Klima diğer ısıtıcılara göre avantajlı

Savcı, yaptığı açıklamada, tüketicilerin ısınmaya harcadıkları giderlerin artmasından dolayı, enerji verimliliği yüksek klimalara yöneldiklerini anlattı. Kış aylarında klima kullanımının avantajlarına değinen Savcı, doğalgaz ve elektrik fiyatları göz önüne alındığında klimanın ısıtma performansının diğer tüm ısınma yöntemlerine göre daha avantajlı olduğunu kaydetti. Klimaların üzerinde buluna filtreler sayesinde sirküle edilen hava içerisinde istenmeyen maddelerin filtrelendiğini ifade eden Savcı, ‘Kışın gerekli olan konfor şartları kişiden kişiye değişmekte olup yüzde 50 nem ve 20 ile 25 derece arasında değişen iç ortam şartları optimum olarak kabul edilir. Genel olarak tavsiye edilen sıcaklık dereceleri ise 23-24 derecedir’ şeklinde konuştu.

DÖRT KAT FARK VAR

Klimaların diğer elektrikli ısıtıcılara göre daha avantajlı olduğunu ileri süren Savcı, ‘Klimaların COP ile belirtilen bir enerji verimlilik değeri vardır. Örneğin, COP değeri 4 olan bir klima, şebekeden 1 birim elektrik enerjisi çekerken 4 birim ısı enerjisi üretir. Diğer elektrikli ısıtıcılarda ise bu değer 1’in altında olup klimalara göre verimliliği çok düşük seviyededir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X