Koalisyon güçleri terör örgütü IŞİD’i vurdu

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin, terör örgütü IŞİD ile mücadele çerçevesinde Suriye ve Irak’ta yeni hava saldırıları düzenlediği bildirildi.

Koalisyon güçleri terör örgütü IŞİD’i vurdu

Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü’nden yapılan açıklamada, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin dün uçaklarla Suriye’de 11 hava saldırısı gerçekleştirdiği belirtildi.

Haseke yakınlarına 7, Halep civarına 2, Rakka ve Kobani yakınlarına da birer hava saldırısı gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, saldırılarda IŞİD’e ait çok sayıda kontrol noktası, araçlar, binalar ve hedeflerin vurulduğu kaydedildi.

Açıklamada, koalisyon güçlerinin örgütün Irak’taki hedeflerine de 16 hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Irak’taki saldırıların Huveyce, Beyci, Habaniye, Hit, Mahmur, Ramadi, Sincar ve Tel Afer yakınlarında gerçekleştirildiği bilgisi verildi.

Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü komutanlarından Tuğgeneral Kevin Killea, koalisyon güçlerinin IŞİD’in Suriye ve Irak’ta hareket sahasını daraltmayı sürdürdüğünü belirterek, “Terör örgütünün geriletilmesi noktasında her koalisyon üyesi önemli bir rol oynuyor” ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X