‘Koalisyon sürecini Erdoğan yürütecek’

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Koalisyon sürecini muhalefet partileri istemese bile yönetecek olan şahıs sayın cumhurbaşkanıdır” dedi.

‘Koalisyon sürecini Erdoğan yürütecek’

SEYİT GÜNDOĞAN

 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, partisinin Bursa İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Soruları da yanıtlayan Kurtulmuş, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Koalisyon çalışmaları ile ilgili bir soru üzerine, görevlendirmenin ardından Davutoğlu’nun görüşmelere başlayacağını dile getiren Kurtulmuş, “3-4 bakanlık sana, şu genel müdürlük sana, bu bana gibi pazarlık yapmak fikrinden değiliz. Partiler arasındaki açıklık yürekli, görüşlerimizi paylaşarak hangi partiyle hükümet kurma noktalarımız çoksa orada bir koalisyon tecelli eder. 63. hükümet bir koalisyon hükümeti olarak ortaya çıkacaksa partililer bir araya gelmelidir. Hiçbir art niyetimiz olmadan, hiçbir konuda ön şart koymadan parlamentodaki 3 partiyle müzakereler yapacağız. İnşallah 45 günlük süre içerisinde hükümet çıkacaktır. Bu görüşmeler sırasında bu sonuç ortaya çıkmazsa o zamanda dünyanın sonu değildir. Niyetimiz bir hükümetin kurulmasıdır. Ama bu çabalardan bir sonuç çıkmazsa yine Türkiye demokrasisinin işleyen noktaları vardır. O zaman bir seçime gitmek kaçınılmaz olur” diye konuştu.

KURULMAZSA DÜNYANIN SONU DEĞİL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı koalisyonun bir parçası haline getirmenin son derece yakışıksız bir tavır olduğunu anlatan Kurtulmuş, “Hiç kimse 7 Haziran seçimlerini yok sayarak yoluna devam edemezse 10 Haziran 2014 seçimlerini de yok sayarak yoluna devam edemez. Halkın yüzde 52’sinin oy vererek iktidara getirdiği, Türkiye’nin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı sayın Erdoğan’dır. Bu süreci muhalefet partileri istemese bile yönetecek olan şahıs sayın cumhurbaşkanıdır. 

Cumhurbaşkanı zaten anayasanın kendisine vermiş olduğu yetkileri kullanıyor. Bunları cumhurbaşkanı kullanmazsa Türkiye Cumhuriyeti hükümetini kurma görevini nasıl verecek. Yani siz muhalefet olarak ‘biz cumhurbaşkanı ile görüşmüyoruz. Onu yok sayıyoruz. Cumhurbaşkanı şöyle olmalıdır. Ama cumhurbaşkanının görev vermiş olduğu başbakan ile konuşabilirim’ diyeceksiniz. Bu ne yaman çelişkidir. Böyle bir şey olur mu? 

Cumhurbaşkanımız şuanda sayın genel başkanımız ve başbakanımıza bu görevi verecek. Bu görevi vermişse zaten yetkilendirmeyi yapmış olacak.  Milletin kırmızı çizgileri bellidir. İnşallah bu çizgide bir hükümet çıkar. Ülkemizin hükümetsiz kalmaması için bütün sorumluluklarımızla çalışacağız. Ama hükümet kurulamazsa da dünyanın sonu değil. İşleyen bir sürecin sonucunda seçime gideriz” şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, basın toplantısının ardından Büyükşehir Belediyesi’nin Emirsultan’da verdiği iftara katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X