‘Koalisyondan bilgi geliyor’

Suriye Cumhurbaşkanı Esad, IŞİD karşıtı hava saldırılarından haberdar edildiklerini belirtti. Ancak Esad, IŞİD karşıtı koalisyonda yer almaya niyetlerinin olmadığını kaydetti.

‘Koalisyondan bilgi geliyor’

Şimdiye kadar 300 binden fazla insanın öldüğü ve 4 yıldır bitmek bilmeyen kaosun yaşandığı Suriye’nin lideri Beşar Esad, koalisyon uçaklarının operasyonlarıyla ilgili Irak gibi üçüncü ülkeler aracılıyla bilgi aldıklarını söyledi.

Şam’da BBC’nin sorularını yanıtlayan Suriye lideri, ‘Koalisyonun hava saldırılarıyla ilgili ABD ile doğrudan kontağımız yok ancak bazen üçüncü ülkeler vasıtasıyla, aralarında Irak da var, bize genel bilgi geliyor. Diyalog yok sadece bilgi var’ dedi. 

‘ABD KUKLA İSTİYOR’

Ülkesinin IŞİD karşıtı koalisyona katılmasının söz konusu olmayacağını söyleyen Suriye lideri Beşar Esad, ‘Bunun çok basit bir nedeni var, teröre destek veren ülkelerle ortaklığa gitmeyiz’ dedi. Diğer ülkelerle işbirliğine karşı olmadığını söyleyen Esed, ancak Amerikalı yetkililerle görüşmeyi düşünmediğini kaydetti, ‘Çünkü onlar kukla olmayanlarla konuşmazlar’ ifadelerini kullandı.

VARİL BOMBASI

Suriye lideri Beşar Esad röportajda, ordunun varil bombası kullanmadığını da iddia etti. Esad, ‘Ordumu tanıyorum. Kurşun, füze ve bomba kullanıyorlar. Varil bombası ya da tencere kullandıklarını duymadım. Hedef gözetmeyen silah yoktur. Ateş ederken nişan alırsınız. Nişan alırken, sivilleri korumak için teröristleri hedef alırsınız. Savaştan söz ediyorsanız, kayıplar olur. Ölü ya da yaralı olmadan savaş olmaz’diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X