‘Koalisyonlar dönemi tamamen kapanacak’

AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Gemlik Belediyesi’nin Birlik Vakfı Gemlik Temsilciliği ile birlikte organize ettiği ‘Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ konulu toplantıda 16 Nisan’da yapılacak referandum ile ilgili değerlendirmeler

‘Koalisyonlar dönemi tamamen kapanacak’

CEMAL KIRGIZ

AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, “Halkın seçtiği, yetkileri olan ama sorumluluğu olmayan Cumhurbaşkanı isteniyor. 16 Nisan’daki referandumda evet çıkmazsa, Türkiye’yi 2019 ve sonrasında kaos bekliyor. Sistem olarak yürütme erkini kullanmada problemler devam eder. Bu sıkıntıların yaşanmaması için evet çıkması gerekiyor. 16 Nisan’da evet oyu çıkmasıyla iki başlılık ortadan kalkacak. Bundan böyle koalisyonlar dönemi tamamen kapanacak. Halk ilk seçimlerde Türkiye’yi 5 yıl boyunca kim yönetecek, sandıklar açılır açılmaz bilecek. Zaman, emek, ekonomi israfı olmayacak. Türkiye artık böyle badirelere girmemeli. Biz 50 yıldır, muhtıra, darbe, sistem açmazları derken, Japonya, Güney Kore, Almanya ve birçok ülke aldı başını gitti. İstikrar için 16 Nisan’da evet demeliyiz” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X