Kobani için yürüdüler

KESK`e bağlı sendikalar ve sivil toplum kuruluşları, IŞİD`in Kobani`ye saldırılarını kınamak için Setbaşı`ndan Heykel`e kadar yürüdü.

Kobani için yürüdüler
SEYİT GÜNDOĞAN
 
Kobani’de yaşananlara tepki göstermek için biraraya gelen KESK’e bağlı sendikalar ve ona destek veren akademik odalar, Mahfel önünde toplanarak Heykel’e yürüdü. Sloganlar ve pankartlar eşliğinde yürüyen grup, IŞİD aleyhinde sloganlar attı. Atatürk Anıtı önünde toplanan grup, burada basın açıklaması yaptı.
 
Grup adına açıklama yapan KESK Bursa Şubeler Platformu Sözcüsü Süleyman Ayyılmaz, Kobani’de tüm halkların ve insanlığın yaşam ve onur mücadelesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, emekçilerin savaştan yana olamayacağını ve Kobeni’de katliama sessiz kalamayacağını söyledi.
 
Kobani’de barış ve kardeşlik içinde yaşayan herkesin abluka altında olduğunu vurgulayan Ayyılmaz, “Uluslararası emperyalist güçlerin Ortadaoğu’ya ilişkin planlarının maşası olan IŞİD, başta Irak ve Suriye olmak üzere girdiği topraklarda ölüm saçmaya devam ediyor. Bugün IŞİD denilen çete, Kürt, Türkmen, Ezidi, Arap, Alevi binlerce insanı katlediyor. Kobani bugün ateş altındadır. IŞİD çeteleri günlerdir ağır silahlarla saldırdığı Kobani’de yeni bir soykırıma hazırlanmaktadır. Kobani bugün bütün haklarıyla beraber onur mücadelesi vermektedir. Türkiye emekçileri ve demokrasi güçleri, bütün illerde insanlık direnişini büyütmek için sokaklara çıkmıştır. Kamu emekçileri olarak savaş tezkeresinin kaldırılmasını ve IŞİD’E değil, Kobani halkına destek olunmasını istiyoruz. Yeni Sivaslar, Şengaller ve Roboskiler yaşanmasın” diye konuştu. Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X