Kobani yanıyor

Terör örgütü IŞİD dün sabah PYD kontrolündeki Kobani`ye ağır silahlarla saldırmaya başladı.

Kobani yanıyor
IŞİD’in tank ve toplarla saldırdığı Kobani’den gün boyu yoğun dumanlar yükseldi. Çatışmaların şiddeti Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinden de görüldü.
 
Kobani dün IŞİD’in yoğun saldırısına maruz kaldı. Bir gün önce Zorova tepesini ele geçirdikten sonra ilçenin dış mahallelerine kadar giren IŞİD militanları, dün sabah saatlerinden itibaren kenti tank, havan topu ve doçkalarla ateş altına aldı.
 
Gün boyu yoğun çatışmaların yaşandığı PYD kontrolündeki Kobani’de yakıt varillerinin de bulunduğu bir alan isabet alınca kentten alevler yükselmeye başladı. Çatışmaların 2 kilometrelik alanda sürdüğü belirtilirken, IŞİD’in zaman zaman 100 metre mesafeden ateş açtığı gelen bilgiler arasında.
 
ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR
 
IŞİD’in saldırdığı Kobani’yi savunan PYD’nin silahlı kanadı YPG güçleri ise yoğun bombardıman sonrası ilçe merkezine çekildi. Günlerdir savundukları Kobani’nin merkezine çekilen YPG güçlerinin gerilla tarzı sokak savaşına hazırlandığı bildirildi. Kobani’de bulunan az sayıdaki sivilin de Mürşitpınar Sınır Kapısı karşısında bulunan mahallede toplandığı ve olası bir durumda Türkiye’ye sığınmayı planladığı öğrenildi.
 
Kobani’ye batıdan da saldırı düzenlediğini iddia eden terör örgütü IŞİD ise, bugüne kadar en ağır saldırıya maruz kalan kentte ayrıca baz istasyonu kulesinin kontrolün ve Kobani’nin doğu girişinde bulunan iki barikatı da ele geçirdiğini açıkladı. Kobani’deki çatışmaların tüm hızıyla sürdüğü gelen bilgiler arasında.
 
HAVA SALDIRILARI
 
ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de IŞİD’e saldırılarını sürdürüyor. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD ordusu ve koalisyon güçlerinin Suriye ve Irak’ta terör örgütü IŞİD hedeflerine yönelik 11 yeni hava saldırısı daha düzenlediğini bildirdi. Irak ordusunun da 7 bölgede silahlı gruplara yönelik yoğunlaşan operasyonlarında 33 IŞİD militanın öldürüldüğü bildirildi.
 
ABD’NİN İLK KAYBI
 
Basra Körfezi’nde Makin Island adlı uçak gemisinden kalkan V-22 Osprey tipi uçak kısa bir süre içerisinde irtifa kaybetmeye başlaması üzerine mürettebattan iki kişinin uçaktan atladığı bildirildi. Ancak uçağın pilotunun daha sonra tekrar kontrolü sağlayarak uçak gemisinin güvertesine inmeyi başardığı belirtildi. Uçaktan atlayan iki askerden biri kurtarılırken diğeri ise kayboldu. Kaybolan kişinin, ABD’nin IŞİD’e karşı gerçekleştirdiği operasyonlardaki ilk kaybı olduğu belirtildi.
 
CAMERON ADA’DA
 
Ülkesinin Irak’taki IŞİD operasyonu için kullandığı Güney Kıbrıs’ta bulunan askeri üssüne sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren İngiltere Başbakanı David Cameron, IŞİD’in sadece Irak’ı, Suriye’yi değil aynı zamanda İngiltere’de sokaktaki insanları tehdit ettiğini söyledi. Cameron, iki Tornado jetinin daha buradaki filoya ekleneceğini ve operasyonda görev yapan askeri güçlere tüm desteğin sürdürüleceğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X