Kobani’de çatışmalar devam ediyor

Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD militanları ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. 27 gündür süren çatışmalar sırasında sık sık patlama ve silah sesleri duyulurken, bölgede etkili olan toz bulutu, sınır hattında bulunanlara zor anlar yaşattı.

Kobani’de çatışmalar devam ediyor
 Kobani’yi ele geçirmek isteyen IŞİD militanları, 27 gün önce saldırı başlattı. Kobani’ye giden güzergah üzerindeki köylerde yaşayan binlerce Suriyeli sınırı aşarak Türkiye’ye sığındı. Kobani’ye ulaşmasının ardından YPG güçleri ile çatışmaya giren ve ilçenin doğusu ile güneyindeki bazı noktaları ele geçiren IŞİD militanları, bugün de YPG güçlerine saldırısını sürdürdü. İlçe merkezi ve olası yardım gelmesini engellemek için Mürşitpınar Sınır Kapısı’nın bulunduğu bölgeye yönelen IŞİD militanlarına karşı YPG güçlerinin direnişi devam ediyor.
Sokak savaşlarının başladığı Kobani’de sık sık patlamalar meydana gelirken, silah sesleri de kesilmiyor. Ancak, günlerdir Türkiye sınırından gelişmeleri izleyen vatandaşlar, bugün bölgede etkili olan toz bulutu nedeniyle görüş mesafesi düştüğü için Kobani’de yaşananları takip edemedi.

 

KEŞİF UÇUŞLARI YAPILDI

Dün geceden bu yana havadan bombardıman yapılmayan Kobani semalarında bugün ABD ve koalisyon ülkelerinin savaş uçaklarının keşif uçuşu yaptığı bildirildi. Çatışmaların sürdüğü Kobani’yi gören hakim tepelere konuşlandırılan obüs, tank ve zırhlı araçlarla askerlerin aldığı güvenlik önlemi devam ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X