Kobani’de sokak savaşı hazırlıkları

Kobani’nin dış mahallelerinde çatışmalar devam ederken, YPG IŞİD’in kente girme ihtimaline karşı, şehir savaşı için hazırlık yapıyor. Kent tamamen boşaltılırken, şehirde sadece savaşanlar kaldı.

Kobani’de sokak savaşı hazırlıkları
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı terör öngütünün Kobani’ye yönelik havan saldırısı dün sabah yeniden başladı.
 
Kobani’yi kuşatma altında tutan IŞİD, YPG’nin tepelerdeki savunma mevzilerini dün gün boyu vurdu. Terör örgütü kentin doğu cephesinde merkezin sınırına kadar yaklaşmış durumda. Kobani Kantonu Dış İlişkiler Sorumlusu İbrahim Kurdo, yaptığı açıklamada, çatışmaların sürdüğünü ve dünden beri mevzilerini koruduklarını söyledi. IŞİD’in doğu cephesinden çok yaklaştığını söyleyen Kurdo buradaki çatışmaların kentin diğer taraflarından daha kritik olduğunu belirtti.
 
KENT BOŞALTILDI
 
PKK’nın Suriye kolu YPG şehir içinde mevziler kurdu. Gazeteciler ve burada yaşayan siviller kentten çıkarılarak sınıra yakın binalara alındı. Kent merkezinde YPG güçleri dışında kimse kalmadı.
 
Kürt güçleri yapılan hava saldırılarını yetersiz bulduklarını ve daha da yoğunlaşması gerektiğini söyledi.
 
Suriye’nin kuzey ve doğusundaki toprakların yaklaşık üçte birini elinde bulunduran IŞİD örgütü Kobani’yi de ele geçirmesi durumunda, yaklaşık 900 kilometrelik Türkiye sınır bölgesinin büyük bir bölümünü kontrol altına almış olacak. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X