Kobani`de tepe savaşı

Kobani`de IŞİD ile Kürt gruplar arasındaki çatışmalar gece boyu sürerken, Kobani`deki sınır kapısını ele geçirmeye çalışan terör örgütü, ilçenin iç ve batı bölgelerine yönelik saldırılarını artırdı.

Kobani`de tepe savaşı
ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının bombalaması sonucu YPG’nin eline geçen Tel Şeir tepesi ise yeniden IŞİD saldırısı altında. ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının Kobani’nin batısındaki tepeyi gece de bombalamasının ardından dün sabah YPG’liler stratejik tepeyi ele geçirdi. Sınıra sıfır noktasında olan tepeye YPG güçleri bayrak astı.
 
40 MİLİTAN ÖLDÜ…
 
Bu gelişmenin ardından tepeye 300 metre uzaklıkta bulunan IŞİD’in hakimiyetindeki Mezra köyünden havan topu saldırısı başladı. Bazı havan topları tepeye isabet ederken bazıları da tepeyi aşarak Türkiye-Suriye arasındaki mayınlı alana ve Türkiye sınırında askerin nöbet tuttuğu kulelerin yakınına düştü. Mayınlı bölgeye gelen toplar büyük bir gürültüyle patladı. Şarapnel parçaları köylere isabet etti. Kobani çevresinde şimdi de tepe savaşı başlarken, ABD bombardımanında 40 IŞİD militanının öldüğü bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X