Kobani’den sonra Bağdat

ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD’le mücadele koalisyonundaki Özel Temsilcisi Brett McGurk, Kobani’de PYD, YPG ve Suriye Demokratik Güçleri’yle görüştüğü bildirildi.

Kobani’den sonra Bağdat

Görüşmede IŞİD’e karşı askeri planların gündeme geldiği  belirtildi. Obama’nın Özel Temsilcisi Brett McGurk’un bölgeye gitmesiyle birlikte, ABD’nin Suriye’nin içine ilk kez hükümet yetkililerini göndermiş oldu.

Washington’un IŞİD ile mücadele kapsamında desteklediği Kürt YPG güçleri, Ekim ayında yeni bir askeri ittifak kurduğunu açıklamıştı. 

IŞİD’LE MÜCADELE

Brett McGurk, kobini’deki görüşmelerin ardında Bağdat’a geçtiği öğrenildi. Hafta sonu iki gün süren ziyareti boyunca ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Stuart Jones ile birlikte, önce Irak Başbakanı İbadi, ardından Bağdat’ta bulunan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüştü.

McGurk, askeri ve siyasi yetkililerle yaptığı toplantılarda, Suriye ve Irak’ta yürütülen IŞİD’le mücadelede gelinen noktayı ele aldı. Bağdat’taki ABD Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Musul’da yapılacak operasyonla ilgili detaylar görüşüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X