Kobani’yi çözüm sürecinin şantajı haline getirmeye çalışıyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kobani’yi Türkiye’nin iç siyaset malzemesi, çözüm sürecinin de şantajı haline getirmeye çalışıyorlar” dedi.

Kobani’yi çözüm sürecinin şantajı haline getirmeye çalışıyorlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’teki İslahiye Çadırkent Konaklama Tesisleri’nde kalan Suriyelilere hitap etti.
 
Suriyeli sığınmacılara hitap ederken Arapça olarak “Kurban Bayramınız mübarek olsun. Rabbim nice bayramlara inşallah arzuladığımız bir şekilde bizleri kavuştursun” diyen Erdoğan, “İnşallah rabbimizden niyazımız odur ki bu, evinizden ve yurdunuzdan uzakta geçirdiğiniz son bayram olur. İnşallah Suriye’de şartlar düzelir ve hepiniz gönül huzuru içerisinde evlerinize kavuşursunuz” şeklinde konuştu.
 
Erdoğan, “Kim ne derse desin sizler bizlere asla yük değilsiniz” ifadelerini kullandı.
 
Batı’ya seslenmek istediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Havadan bombalamak suretiyle bu sorunlar çözülmez. İşte bir IŞİD terör örgütü çıktı. Bu Suriye’de güç buldu. Bunlar İslam adına ‘Allahüekber’ diyerek ‘Allahükber’ diyenleri öldürüyorlar. Müslüman müslümanı bu şekilde öldürebilir mi?” dedi.
 
“Süleyman Şah Saygı Türbesi’ne karşı bir tehdide anında karşılık veririz”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
“İslahiye’de Suriyeli sığınmacılara hitap ederken, “Buradan İslahiye’den tüm dünyaya bir kez daha duyurmak istiyorum. Türkiye’nin hiçbir ülkenin toprağında gözü yoktur. Türkiye, kendisine yönelik her türlü tehdit karşısında müteyakkızdır, hazırlıklıdır, donanımlıdır. TBMM, şu anda hükümetine, silahlı kuvvetlere gerekli olan yetkiyi 1 yıl süreyle vermiştir. Özellikle Suriye içindeki toprağımız olan Süleyman Şah Saygı Türbesi’ne karşı bir tehdite anında karşılık vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”
 
“Hava harekatıyla bu iş bitmez”
 
Türkiye’nin IŞİD terör örgütüne karşı olduğu kadar aynı şekilde PKK terör örgütüne de karşı olduğunu kaydeden Erdoğan, “Biz bu bölgede huzur istiyoruz” dedi.
 
Erdoğan, Batı’ya seslenerek, “Sadece havadan bombalamak suretiyle bu terörü sona erdiremezsiniz. Bununla ilgili olarak yerde, kara harekatında bu görevi ifa edenlerle işbirliği kurulmadıkça hava harekatıyla bu iş bitmez” ifadelerini kullandı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda ne yazık ki bakıyoruz Kobani’yle ilgili konuşanlar bir yandan tezkereye karşı çıkıyor hem de Kobani’yi Türkiye’nin iç siyaset malzemesi, çözüm sürecinin de şantajı haline getirmeye çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X