Kobe’den muhteşem veda

Yıldız basketbolcu, son maçında Utah Jazz karşı forma giyerken, 60 sayı kaydederek 20 yıllık kariyerine son verdi.

Kobe’den muhteşem veda

NBA’de normal sezon, oynanan 14 maçla sona erdi. Los Angeles Lakers’ın yıldızı Kobe Bryant, Utah Jazz karşısında 101-96 kazandıkları maçta 60 sayı kaydederek 20 yıllık kariyerine son verdi.

Sezonu Batı Konferansı’nın son sırasında 17 galibiyetle tamamlayan Lakers’ta Kobe, Staples Center’da seyircisi önünde çıktığı kariyerinin son maçında 60 sayı, 4 ribaunt, 4 asistlik performans sergiledi. En fazla sayı attığı 5. maçını yaşayan 37 yaşındaki Bryant, 50 sayı barajını aşan en yaşlı basketbolcu da oldu. NBA tarihinin en iyi basketbolcuları arasında gösterilen Kobe, kariyerini 33 bin 643 sayıyla tüm zamanların en skorer 3. oyuncusu olarak tamamladı.

WARRIORS REKORU KIRDI

Oracle Arena’da ağırladığı Memphis Grizzlies’ı 125-104 yenerek 73. maçını kazanan Golden State Warriors ise, 1995-96’daki Chicago Bulls’un 72 galibiyetlik normal sezonda en fazla maç kazanma rekorunu kırdı.

Son şampiyon Warriors’ta geçen sezonun en değerli oyuncusu Stephen Curry, 46 sayıyla galibiyete önemli katkı sağladı. Yıldız basketbolcu, karşılaşmada kaydettiği 10 üç sayılık isabetle NBA tarihinde bir sezonda 400 üç sayılık basket barajını geçen ilk isim oldu.

Milli basketbolcu Ömer Aşık’ın forma giydiği New Orleans Pelicans, Minnesota Timberwolves’a 144-109 yenilirken, Aşık, 24 sayı, 11 ribauntla double double yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X