KOBİ’ler komisyonda temsil edilmiyor

KOBİ’ler komisyonda temsil edilmiyor.

KOBİ’ler komisyonda temsil edilmiyor

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Asgari Ücret Tespit Komisyonunda tarafların temsiliyle ilgili mevcut yapılanmayı eleştirerek, ”İşveren kesimi adına masada bulunan Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonuna (TİSK) işverenlerin sadece yüzde 1’i üye. Halbuki Türkiye ekonomisinin yüzde 99,8’ini oluşturan ve asgari ücret konusunun doğrudan muhatabı olan KOBİ’ler komisyonda temsil edilmiyor” dedi.

Asgari ücrete yapılacak zammın ölçülü olması gerektiğinin altını çizen Özdebir, ”Bana göre artış oranının yüzde 10’u geçmemesi lazım. O da aşağı yukarı 250 liralık bir yük demektir. Asgari ücrette halihazırda iki yıl önceden gidiyoruz. Ekonominin bunu kaldırabilmesi zor. Bunun altından kalkabilmek için sanayide verimliği ve teknolojiyi artıracak, insan kaynağının niteliğini iyileştirecek çalışmaları bir an evvel yapmamız lazım” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X