KOBİ’lere 70 bin TL destek

Bursa sanayisini dünyadaki yeni nesil sanayi anlayışına uygun şekilde yüksek teknolojili bir yapıya kavuşturmayı hedeflediklerini kaydeden BTSO Başkanı Burkay, tüm firmaları Model Fabrika’nın imkanlarından faydalanmaya davet etti.

KOBİ’lere 70 bin TL destek

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Model Fabrika’dan eğitim alacak işletmelere 70 bin lira kadar destek verecek.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından geçen yıl mart ayında hizmete açılan Bursa Model Fabrika’dan (BMF) eğitim alarak işletmelerini dönüştürecek KOBİ’lerin eğitim hizmeti giderlerine yönelik önemli bir destek hayata geçirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından KOSGEB İşletme Geliştirme Destek Programı kapsamında kurgulanan Model Fabrika Desteği ile burada eğitim alan işletmeler, eğitim hizmet giderlerinin 70 bin liraya kadar olan kısmı için destek alabilecek. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, konuyla ilgili açıklamasında, Oda olarak Bursa’da sanayinin dönüşüm ihtiyacına destek verecek çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

EN ÖNEMLİ ADIMLARDAN BİRİ

Bursa sanayisini dünyadaki yeni nesil sanayi anlayışına uygun şekilde yüksek teknolojili ve yüksek katma değerli bir yapıya kavuşturmayı hedeflediklerini dile getiren Burkay, Model Fabrika projesinin bu alanda attıkları en önemli adımlardan biri olduğunu söyledi. Burkay, ‘’ Geçen yıl hizmete açtığımız Model Fabrika, Ankara’nın ardından ülkemizdeki ikinci Model Fabrika oldu. Projemiz ile KOBİ’lere deneysel öğrenme tekniklerini kullanarak yalın üretim ve dijital dönüşüm yetkinliği kazandırıyoruz” dedi.

İŞLETMELERİN VERİMLİLİĞİ ARTTI

Proje ile dijital dönüşüm yolundaki sanayi firmalarına ışık tuttuklarına dikkati çeken Burkay, ‘’Model Fabrika’da proses yaklaşımı, Kaizen, SMED, yetkinlik yönetimi, iş istasyonu tasarımı ve enerji verimliliği gibi konularda 19 ayrı modülde eğitimler veriliyor. Firmalarımız özellikle dijitalleşme ve yalınlaşma konusunda ihtiyacı olan adımları eğitimlerimiz sayesinde zamanında ve kanıtlanmış tecrübelere dayalı olarak atabiliyor” diye konuştu. Eğitimlerin akabinde görevli danışmanlarla kendi fabrikalarını düzenleyen işletmelerin verimliliğini yüzde 10 ila 60 oranında artırdığını anlatan Burkay, ‘’Herhangi bir ilave yatırıma gerek olmadan, sadece iş yapma şekilleri ve makine parkurları düzenlenerek bu başarı elde edildi” dedi.

TÜM FİRMALARA DAVET

Model Fabrika Desteği’nin dijitalleşme yolundaki firmalara güç katacağının altını çizen İbrahim Burkay, şunları kaydetti: ‘’Sanayiciler olarak kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanarak, rekabetçi üretim yapmak zorundayız. Yeni nesil sanayi anlayışı doğrultusunda, üretimde dijital dönüşüme hazırlanan tüm firmalarımızı Model Fabrika’nın imkanlarından faydalanmaya davet ediyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X