KOBİ’lerin ekonomideki payı artmalı

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Yaşar Doğan, Türkiye’de istihdamın yüzde 60’ından fazlasını KOBİ’lerin sağladığını belirterek, ekonomideki paylarının artırılmasının önem taşıdığını vurguladı.

KOBİ’lerin ekonomideki payı artmalı

Doğan, iş adamları olarak amaçlarının ferdi zenginleşmek olmadığını ve bugüne kadar milletin zenginleşmesi için çalıştıklarını söyledi.

​Türkiye’nin üzerinde son yıllarda oynanan oyunlar karşısında ihtiyaç olan tek şey birlik olduğuna işaret eden Doğan, ”Türkiye’de artık bir takım dengeler değişti. Biz iş adamları olarak üretmeye ve üretime katkı sağlayacak işler yapmamız gerektiğine inanıyoruz. Bunun içinde çeşitli organizasyonlarda memleketimize faydalı olmak istiyoruz” dedi.

Türkiye’nin üreten, büyüyen ve güçlü bir ülke olduğuna dikkat çeken Doğan, istihdamın yüzde 78’ini ihracatın da yüzde 60’ından fazlasını sağlayan KOBİ’lerin Türkiye ekonomisindeki payının artırılmasının önem taşıdığını kaydetti. Doğan, üreten, istihdamını artıran ve ihracat yapan KOBİ’ler sayesinde Türkiye’nin 2023 vizyonu doğrultusunda dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına gireceğine inandıklarının altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X