Koç: Başbakan iyi niyetli, Kılıçdaroğlu diyaloğa açık

CHP Sözcüsü Koç, Başbakan Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu arasındaki görüşmeye ilişkin iyi niyetin ve diyaloğa açıklığın orataya konulduğunu ifade etti.

Koç: Başbakan iyi niyetli, Kılıçdaroğlu diyaloğa açık

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu arasındaki görüşmeye ilişkin iyi niyetin ve diyaloğa açıklığın orataya konulduğunu ifade etti.

Koç, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu’nun Meclis’teki görüşmesinin ardından basın mensuplarına bilgi verdi ve sorularını yanıtladı.

 

Geçen yasama döneminde TBMM’de siyasi partilerin eşit sayıda milletvekili ile temsil edildikleri bir Anayasa Uzlaşma Komisyonu kurulduğunu, komisyonun 60 maddede uzlaşma sağladığını hatırlatan Koç, “Bu Anayasa Uzlaşma Komisyonunun tekrar canlandırılması önerisi masaya geldi. CHP olarak bu konuda, görüşlerimiz baki kalmak suretiyle, bu çalışmanın devam etmesini bizler önerdik” diye konuştu. 

“İçtüzük komisyonunun çalışmalarına devam etmesi önerildi”

İçtüzük konusunun da gündeme geldiğini belirten Koç, “Tabii ki yasama görevi yanında denetim görevi de var. İsmi üzerinde parlamento, bir tartışma ortamı. Bu işlevlerini sürdürürken yasama gücünün de daha kuvvetlendirilmesi için iktidar partisinin bazı önerileri oldu. Bir İçtüzük çalışması var, hatırlayacaksınız. Bu İçtüzük çalışmasının, o komisyonun çalışmalarına devam etmesi önerildi” dedi. 

Koç, gazetecilerin “Sayın Başbakan size başkanlık sistemini anlattı mı?” sorusuna “Başkanlık sistemi ile ilgili bizler kendi pozisyonumuzu koruyoruz, herhalde onlar da kendi pozisyonlarını koruyorlar” karşılığını verdi. Gazetecilerden “Anlattılar mı size?” sorusunun gelmesi üzerine ise “Net bir açıklama yok” ifadesini kullandı.

“Sayın Başbakan burada iyi niyetini ortaya koyuyor”

“Yeniden bir araya gelecek misiniz?” sorusunu ise Koç, “Şimdiye kadar Türkiye’de hükümet olan iktidar partisi ile muhalefetin arasında bir bariyer, bir görüşmemezlik vardı. Siyasetin zaman zaman kendi iç doğası olarak sertleştiği dönemler olur ama paylaşmak, diyalog çerçevesini zorlamak bence gelişmiş bir demokrasinin temel şartlarından biri. Sayın Başbakan burada iyi niyetini ortaya koyuyor. Sayın Kılıçdaroğlu da zaten diyaloğa açık. Ama biz kendi pozisyonumuzu, kendi ilkelerimizi ve kendi gerekçelerimizi koruyarak bu diyaloğa kapalı değiliz” şeklinde cevapladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X