Kocakovacıklılar’dan geçmişi gelecekle buluşturan gece

Keles Kocakovacık Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği geleneksel hale getirmek istediği kış aylarındaki ‘çıra gecesi’nin ikincisini düzenledi.

Kocakovacıklılar’dan geçmişi gelecekle buluşturan gece

Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte renkli görüntüler ortaya çıktı. ‘Delikanlı Odası’, ‘Güveyi Kaldırma’, Damat Oynatma’, ‘Yöresel oyun ve müziklerle renklenen geceye Kocakovacık halkı da yoğun ilgi gösterdi. Keles Kocakovacık Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Ferik, “Çıra Gecesi ektinliğinin önemini yanında anlamı da çok büyüktür. Çünkü ‘Kültürü yok olan toplum yok olmaya mahkumdur’ sözünden hareketle gençlerimize kültürümüzü aşılamaya çalışıyoruz. Çıra gecesi organizasyonumuzu bu sene ikinci kez düzenliyoruz. Ama bundan sonra her sene düzenleyerek geleneksel hale getireceğiz” diye konuştu. 

Geceye katılan Besaş Genel Müdürü Mustafa Bektaş, derneğe 1000 liralık bağışta bulunurken, bugüne kadar yaptığı katkılarından dolayı da dernek başkanı Mustafa Ferik tarafından plaket verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X