Kocakovacık’ta şenlik

15. Yayla Hayrı ve Yörük Türkmen Şöleni Keles’in Kocakovacık Yaylası’nda düzenlendi. Köy Derneği öncülüğünde bayramın 3’üncü gününde düzenlenen şölen, yaklaşık 5 bin bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kocakovacık’ta şenlik

Renkli görüntülerin ortaya çıktığı etkinlikte konuşan Kocakovacık Köyü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Ferik, “Atalarımızdan gelen kültürel mirası yaşatmak adına bu organizasyonları düzenliyoruz. İnsanlarımız geçmişinde yaşananları yaşamak ve geleceğe aktarmak adına bu tür şenliklere sahip çıkıyor. Biz de bunu görünce daha bir şevkle hareket ediyoruz” diye konuştu.

Başkan Ferik, şenliğin düzenlenmesine katkı koyan ve maddi manevi desteğini esirgemeyenlere de teşekkür etti. 

Etkinliğe Bursa Uludağ Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Federasyon Genel Sekreteri Fahrettin Beşli, AK Parti Bursa eski Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, Keles Belediyesi Başkanı Mehmet Teke ve meclis üyeleri de katıldı. Şenlikte yöresel sanatçılar da sahne alırken, davete icabet edenler tören alanına develerle geldiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X