‘Kocamın sözleri kabul edilemez’

ABD’de başkanlık seçimlerine bir ay kala Cumhuriyetçi Parti’nin adayı işadamı Donald Trump’ın 2005 yılına ait ‘müstehcen’ ifadeler içeren videosuna eşi Melani Trump da tepki gösterdi.

‘Kocamın sözleri kabul edilemez’

ABD’de başkanlık seçimlerine bir ay kala Cumhuriyetçi Parti’nin adayı iş adamı Donald Trump’ın 2005 yılına ait müstehcen ifadeler içeren videosuna parti içinden ve dışından tepkiler sürüyor. Trump’a Cumhuriyetçi Parti’nin önde gelen bazı isimlerinden yarıştan çekilmesi yönünde baskılar artarken, eşi Melani Trump’tan da tepki geldi. Melanina Trump, “Kocamın sözleri kabul edilemez ve çirkindi. Bunlar, benim tanıdığım adamı temsil etmiyor’ ifadelerini kullandı. Bununla birlikte Melania Trump, toplumun kocasını bir ‘lider’ olarak gördüğünü ve onun özrünü kabul edeceklerine inandığını da sözlerine ekledi.

DESTEKLERİNİ ÇEKTİLER

Cumhuriyetçi Partinin önde gelen isimlerinden Arizona Senatörü John McCain de Trump’a verdiği desteği geri çektiğini açıkladı. Cumhuriyetçilerin Senatodaki en önemli isimlerinden Güney Dakota Senatörü John Thune de Trump’ın çekilmesi gerektiği yönünde açıklama yaptı. Trump’a bir tepki de Obama yönetiminden geldi. Başkan Yardımcısı Joe Biden, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sözleri alçaltıcı. Bu tür bir davranış gücün kötüye kullanımıdır. Bu, müstehcen değil, cinsel saldırıdır” ifadelerini kullandı. Oscar ödüllü sinema oyuncusu Robert De Niro, ABD Başkanlık seçimlerine ilişkin bir video konuşmasında, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump ile ilgili çok sert ifadeler kullanarak, “Onun yüzüne yumruk atmak isterdim” dedi.

‘Başkanlık yarışından çekil’ çağrılarına yanıt veren Trump ise  yarıştan çekilmesinin ‘sıfır ihtimal’ olduğunu belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X