Kocasına ‘sen ga…sın’ deyince…

Erzurum’da çıkan tartışmada eşi Mehmet Akpınar’a “Sen ga…sın” dediği için öldürülen Rabiye Akpınar’ın bu sözleri tahrik sayıldı.

Kocasına ‘sen ga…sın’ deyince…

Cumhuriyet savcısı hakaret içerikli bu sözleri haksız tahrik sayarak Mehmet Akpınar’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmasını talep etti.

Olay, geçen 4 Mart günü merkez Yakutiye İlçesinin Çağlayan Mahallesi’ndeki Çamlıbel Sokak’ta meydana geldi. 35 yıllık evli, 5’i kız, 9 çocukları bulunan Rabiye ve Mehmet Akpınar çifti arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışma üzerine emekli bekçi Mehmet Akpınar (59) eşini tabanca ile ağır yaraladı. Ambulansla Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesine kaldırılan ve ameliyata alınan Rabiye Akpınar (60) yapılan tüm müdahelelere karşın kurtarılamadı. Gözaltına alınan Mehmet Akpınar tutuklanarak E Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Cumhuriyet Savcısı Adem Kartal tarafından ’eşe karşı kasten öldürme’ suçundan hazırlanan iddianame 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Daha önce de çift arasında sık sık tartışma yaşandığı anımsatılan iddianamede, cinayet olayından önce Mehmet Akpınar’ın eşe karşı kasten yaralama suçundan yargılandığına dikkat çekildi. İddianamede, çiftin olay günü oğulları Ömer Faruk Akpınar’ın yanlarında olduğu bir sırada kavga ettikleri, tartışma sırasında Rabiye Akpınar’ın kocasına “Sen ga…sın” dediğine yer verildi. ’Ga…t’ sözüne sinirlenen Mehmet Akpınar’ın ruhsatlı tabancası ile eşine bir el ateş ederek başından vurduğu, kriminal uzmanlık raporunda başa bitişik atış mesafesinden ateş ettiği belirtildi. Adam öldürme kastıyla karısına ateş ettiği iddianamede yer alan Mehmet Akpınar, savcılıktaki ifadesinde suçunu kabul etti. Akpınar, “Eşimle sürekli tartışıyorduk. Bana o sözü söyleyince sinirlendim ve ateş ettim” dedi. 

Çiftin görgü tanığı olan evlatları Ömer Akpınar’ın da yaşananları doğruladığı belirtilen iddianamede Savcı Kartal, tartışma sırasında maktulenin kocasına hakaret etmesinden kaynaklanan hiddet ve şiddetin etkili olduğu bildirdi.

Cumhuriyet Savcısı, cinayetin haksız tahrik altında işlendiğini dikkate alarak Mehmet Akpınar’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X