Kocasu Deresi’ndeki kirlilik korkuttu

Yenişehir’de tarımsal sulamada kullanılan Kocasu Deresi’nde dün sabah saatlerinden itibaren görülen kirlilik bölgedeki çiftçileri endişelendirdi. Deredeki balık çeşitleri de tehlike altında.

Kocasu Deresi’ndeki kirlilik korkuttu

GÜRHAN ADANA

Tarımsal sulamada da kullanılan Yenişehir Kocasu Deresi’nde dün sabahın erken saatlerinde siyah akmaya başladı. Deredeki kirliğin boyutu bölge çiftçilerini korkuturken, kirliliğin nedeninin bir an önce belirlenmesini istedi. Derede çok sayıda balık çeşidinin de yaşam tehdidi altında olduğu belirtiliyor.

Köprühisar Mahallesi’nde inceleme yapan Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, deredeki kirliliğin nedeninin araştırılmasını istedi. Yaklaşık 2,5 yıl önce benzer görüntülere sahne olan Kocasu Deresi’nin temiz kalması gerektiğine işaret eden Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, ‘Kocasu, Yenişehir sınırlarına girdiğinden itibaren 8 köyün arazilerinden geçerek, Bilecik Osmaneli’ye ulaşıyor. Buradan da Sakarya Nehri’ne dökülüyor. Bu güzergâh boyunca biberden fasulyeye, pancardan bezelyeye kadar ürünlerin sulamasında derenin suyu kullanılıyor. Ayrıca, derede bol miktarda balık çeşitleri yaşam buluyor’ dedi.

ÜRKÜTÜCÜ BOYUTTA

Derenin geçtiği güzergâh üzerindeki kirlilikten etkilenen arazilerde tarım yapan çiftçilerin endişe içinde olduğunu ifade eden Aktaş, ‘Karşılaştığımız bu manzara doğal olarak çok ürkütücü. Çiftçi, emek harcayarak aylarca ürün yetiştiriyor ve bunların satışını yapıyor. Eğer bir kirlilik söz konusuysa bunun vebalini kimse ödeyemez. Tarımı, sanayiye kurban veremeyiz’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X