Kocayayla şenliğe doydu

Keles’te gerçekleştirilen 2. Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği’nde heyecan sona erdi.

Kocayayla şenliğe doydu

Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl ikinci kez düzenlenen Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği, Keles ilçesindeki Kocayayla’da tamamlandı.

 

 Türkiye’deki Yörük-Türkmen dernek ve federasyon temsilcilerinin de katıldığı etkinliğin ikinci gününde, oğlak kapma, pars ve kuşak güreşleri, at yarışı, mangala, at üzerinde ok atma, atlı güreş, yaya okçuluğu, aşık atma, matrak cenk sporu gibi spor, savaş ve strateji oyunları oynandı. Kazak, Kırgız, Uygur, Özbek, Türkmen, Tatar, Nogay gibi akraba topluluklarının kültürel objeleri, lezzetleri ve giysilerinin ziyaretçilere tanıtıldığı etkinlikte, Kırgız Atlı Akrobasi Grubu’nun gösterileri ilgiyle izlendi.

ÖNEMLİ BİR YER

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas, şenliğe katılımın yüksek olduğunu vurgulayarak, şunları dile getirdi: “23 ülkeden katılımcılar var. Burası Osmanlı’nın kuruluş aşamasında öneme sahip bir yer olduğu için Türk dünyasının buluşma noktası haline getirmeye çalışıyoruz. Bu yıl önemli bir adım attık. Gelecek yıllarda daha iyi noktalara taşıyacağımıza inanıyoruz. Kocayayla kurduğumuz Türk obası ile sadece etkinliklerde değil yılın her günü kullanılabilecek.” Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke de etkinlikteki gösterilerin adeta nefes kestiğini dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X