Koğukçınar’a meydan

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en eski mahallelerinden biri olan ve çarpık yapılaşmadan dolayı herhangi bir sosyal donatı alanının bulunamadığı Koğukçınar Mahallesi’ne meydan kazandırmaya hazırlanıyor.

Koğukçınar’a meydan

Meydan ve park yapılacak alanda incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bölgede toplam 12 binayı kamulaştırarak yıktıklarını ve 4 çıkmaz sokağı açtıklarını ifade etti.

Yapılan kamulaştırmalarla birlikte bölgede toplam 2 bin 500 metrekare alan elde ettiklerini belirten Dündar, çevre düzenlemelerinin ardından, içerisinde yeşil alan, oturma grupları, çocuklar için oyun alanı ve fitness aletlerinin yer alacağı meydan ve park çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Koçukçınar Meydanı yapımı için yıkılan binalara toplam 1 milyon 500 bin TL kamulaştırma bedeli ödediklerini kaydeden Başkan Dündar, “Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda Koğukçınar Mahallesi’ne meydan ve park kazandırmak için çalışmalara başladık. Meydan için kamulaştırılan 12 binayı yıktık. Şuan çevre düzenleme çalışmalarını yürütüyoruz. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte vatandaşlarımız nefes alabileceği yeni bir sosyal donatı alanına kavuşacak” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X