Kök hücre bağışı kampanyasına destek

Sosyal sorumluluk projelerini aralıksız sürdüren Yıldırım Kent Konseyi, kök hücre nakli bekleyen kanser hastalarına umut ışığı oluyor.

Kök hücre bağışı kampanyasına destek

Yıldırım Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu, Kızılay Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) ve Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü öğrencilere yönelik kök hücre bilgilendirme seminerleri, Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi’nde başladı.

‘ÖNE ÇIK HAYAT KURTAR’

Kök hücre bağışı ile kanser hastalarının hayata tutunabileceklerinin vurgulandığı proje kapsamında, Yıldırım’da eğitim veren 7 lisede 7 hafta boyunca seminerler düzenlenecek. ‘Öne çık hayat kurtar’ sloganı ile öğrencilere kök hücre naklinin önemi ve bağışın detayları uzmanlar tarafından anlatılarak gençlerin bağış yaparak hayat kurtarma konusunda duyarlı olmaları sağlanacak. Kök hücre nakli bekleyen hastaların çokluğunun belirtildiği, 18 – 50 yaş arası sağlıklı her bireyin bağış yapabileceğinin vurgulandığı seminerlerde kök hücre naklinin en sık lösemi hastalığında ve lenf düğümü kanserlerinin çeşitli tiplerinde uygulandığı öğrencilere aktarılıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X