Kolçak: Mücadelemizi sürdüreceğiz

HDP Bursa Milletvekili Adayı Asiye Kolçak, kan ve gözyaşının durması için 40 yıldır mücadele ettiklerini ifade ederek, ‘Bundan sonra bir tek insanımızın yaşamını yitirmemesi için, bu gereksiz kardeş kavgasına son vermek için mücadelemizi dün olduğu gibi b

Kolçak: Mücadelemizi sürdüreceğiz

HDP Bursa Milletvekili adaylarını düzenlediği mitingle tanıttı. Merinos Parkında düzenlenen mitingle HDP’nin Bursa milletvekili adayları tek tek kürsüye çıkarak partilileri selamladı. 

HDP Bursa Milletvekili adayları adına açıklama yapan HDP’nin Bursa’da liste başı olan milletvekili adayı Asiye Kolçak, “Geçen günlerde Ağrı’da yaşanan olayda yaşamını yitiren 5 insanımıza Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Onların acısını yüreğimizde hissettiğimizi dile getiriyorum. Tam iki yıldır Türkiye’de barış ve demokratik çözümün yollarının arandığı bu barış ikliminin oluşturulduğu bir coğrafyada yeniden çatışma ve silah sesleri yükselmesi, gençlerimizin kanının yere dökülmesi provokasyonlarla sağlamaya çalışan bir sistem var bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada çatışma, silah, kan ve göz yaşı Türkiye halklarına bir şey kazandırmadı. Bundan sonra da kazandırmayacaktır. Bu seçim arefesinde de böylesine bir provokasyonla HDP’nin üzerinde yürüdüğü demokratik siyaset provoke edilmeye çalışılıyor. Biz bu provokasyonlara gelmeyeceğiz’ diye konuştu.

Kan ve gözyaşının durması için 40 yıldır mücadele ettiklerini ifade eden Kolçak, ‘Bundan sonra da asker, polis, gerilla, sivil ve genç bir tek insanımızın yaşamını yitirmemesi için, bu gereksiz kardeş kavgasına son vermek için mücadelemizi dün olduğu gibi bugünde sürdüreceğiz. Bu nedenle yaşanan olayı kınıyoruz. Bu olaydaki perde arkası iyice araştırılmalıdır. Türkiye’de yaşayan bütün halklar, birlikte ve kardeşçe yaşamı isteniliyor ise bu olay açığa çıkarılmalıdır. Sorumlular cezalandırılmalıdır. Bu provokasyonlarla demokratik siyasetin önüne engeller barajlar konulmasın.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X