Koltuk değnekli dağcı Uludağ’ın zirvesine tırmandı

Bursa’da 40 dağcı Cumhuriyetin 92.yıldönümü sebebiyle karla kaplı Uludağ’ın zirvesine tırmandı. Dağcılar arasındaki Kayserili 54 yaşındaki Mustafa Kılıçarsan, koltuk değnekleriyle 39 arkadaşına 13 saat boyunca eşlik ederek, “işte azmin zaferi” dedirtti.

Koltuk değnekli dağcı Uludağ’ın zirvesine tırmandı

Bursa Valiliği’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Uludağ Dağcılık Kulübü, Uludağ’da zirve tırmanışı yaptı.

 

İnegöl’ün Fevziye Köyü’nden başlayan tırmanış 13. saatin sonunda zirvede son buldu. Tırmanışa katılan 40 dağcı, zirvede dev Türk Bayrağı açıp İstiklal Marşı okudu.

 

Dağcıların arasında bir de onur konuğu vardı. Çocuk felci geçirdiği için bacakları tutmayan Mustafa Kılıçarslan, yaşadığı şehir olan Kayseri’den Bursa’ya gelerek Uludağ Dağcılık Kulübü’yle birlikte koltuk dernekleriyle zirveye tırmandı.

 

 

9 senedir dağcılık yapan 54 yaşındaki emekli avukatın, bu güne kadar içlerinde Ağrı ve Erciyes gibi büyük dağların da bulunduğu Türkiye’nin bir çok dağına tırmanışı var. Koltuk dernekleriyle dağ tırmanışını yaparak Türkiye’deki tek olan Kılıçarslan’ın Uludağa bu ilk tırmanışı. Ayrıca Kılıçarslan, dağcılık dışında maraton koşularına da katılarak 21 kilometreyi 3 buçuk saatte koşuyor.

 

Kılıçarslan’ın talebini seve seve kabul ettiklerini belirten Uludağ Dağcılık Kulübü Başkanı İsmet Şentürk, “Böyle engeli bulunan insanların doğa sporlarını yapmalarına biz de elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Bu zorlu faaliyeti çok sağlıklı insanların bile gerçekleştirmesi kolay değil. Mustafa Bey’in bu işi başarıyla yapması öncelikle kendisi için takdire şayan bir olay. Daha sonra da Mustafa Bey’in diğer insanlara umut verdiğini düşünüyoruz. Engelli vatandaşlarımızın da bu ışığı görerek örnek almaları lazım” dedi.

“BENİM ENGELİM BACAĞIM DEĞİL”

Mustafa Kılıçarsalan ise Ağrı Dağı’nda iki defa, Erciyes Dağı’nda 13 defa zirve yaptığını ifade ederek, “4 aylıkken geçirdiğim çocuk felcinden dolayı ayağım sakat. Sağ bacağımla bir basamak merdiven dahi çıkamam. Ama onun yerine sol bacağımı güçlendirerek koltuk değnekleriyle dağcılık yapıyorum. 8 sene önce doğa yürüyüşleriyle başladım. Aynı günlerde sigarayı da bıraktım. Doğa yürüyüşleri kesmemeye başladı zirve tırmanışları yaptım. Benim sakatlığım bacağım değil sigara bağımlılığımmış. Bakıma muhtaç yaşamamak için doğa sporlarını seçtim.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X