Kolu kırılan rakibini sırtında taşıdı

Dünya şampiyonu oldu ama örnek davranışıyla daha fazla takdir topladı. 24 yıl aradan sonra bu kez veteran güreşte altın madalya kazanan Kadir Gırdoğlu, finalde kolu kırılan Yunanlı rakibine gösterdiği saygı nedeniyle gönülleri de fethetti.

Kolu kırılan rakibini sırtında taşıdı

RECAİ UYSAL

Sporun yaşı olmaz derler… 7’den 70’e herkes farklı bir spor dalıyla uğraşıp, hatta başarılar kazanabiliyor. Kadir Gırdoğlu da sporda başarıyı küçük yaşlarda yakalayıp, ara vermesine rağmen kısa süre önce yeniden madalya sevinci yaşamış sporculardan birisi.

Son olarak Polonya’da düzenlenen Veteranlar Güreş Dünya Şampiyonası’nda kürsünün en üst basamağında yer alan milli sporcu, sporun yaşının olmadığının en güzel örneklerinden. 6 yaşında Bulgaristan’da tanıştığı bu sporla önemli başarılara imza atan ve 1992 yılında Dünya Şampiyonası’nda zirveye çıkmayı başaran Gırdoğlu, Polonya’da da rakiplerini geride bırakmayı başardı.

18 SPORCU KATILDI

Ancak, dünya şampiyonluğunun yanı sıra başarılı güreşçi, final maçında sergilediği örnek davranışla da gündeme gelmeyi başardı.

55 ülkeden yüzlerce sporcunun katıldığı şampiyonada 85 kiloda mücadele eden Kadir Gırdoğlu, toplam 18 sporcunun yer aldığı sıkletinde kürsünün en üst basamağına çıkmayı başarısı gösterdi.

Fakat, Gırdoğlu’nun elde ettiği başarının yanısıra Yunan medyasına konu olmasını sağlayan olay ise final maçında yaşandı. Şampiyonada ilk maçında Polonyalı sporcuyu tuşla geçen, ardından Moğol rakibini son saniyelerde yenmeyi başaran Kadir Gırdoğlu, finalde ise Yunanlı Chalkias Ditirios’un karşısına şampiyonluk için çıktı.

YUNANLILAR’DAN ÖVGÜ ALDI

Müsabakaya oldukça iyi başlayan Gırdoğlu, ilk dakikada kendisine has bir hareketle rakibini yere yatırırken, bu anda Yunanlı sporcunun çığlıkları adeta salonu inletti.

Gırdoğlu’nun hareketi sonrası Yunanlı sporcunun kolu 2 yerden kırılınca, yerde yığılı kaldı. Bu dakikadan sonra rakibinin müsabakaya devam edememesiyle dünya şampiyonluğunu garantileyen Kadir Gırdoğlu, sergilediği davranışla ise alkış aldı.

Rakibinin acısına ortak olan başarılı sporcu, Yunanlı sporcuyu minderin dışına kadar omuzlarında taşırken, hem salondakilerden hem de Yunan medyasından büyük övgü aldı.

HERKES AYNISINI YAPARDI

Rakibinin sakatlanmasını istemediğini belirten Gırdoğlu, “Sonuçta maça rakibimin kolunu kırayım diye çıkmadım. Onun acısına ortak oldum. Hatta maç sonrasında 1 saat yanından ayrılmadım. Çok duygusal bir andı. Sonuçta bana özel bir hareketle rakibimi yenmek için o hamleyi yaparken, kolunu çekmek istedi ve talihsiz olay yaşandı. Olay sonrasında davranışlarım Yunan basınında da çok haber oldu. Ancak benim yaptığım her sporcunun yapması gereken bir hareketti” şeklinde konuştu.

YENİ YETENEKLER KAZANDIRIYOR

13 yıldır Görükle’de spor salonu işleten veteran güreşçi, aynı zamanda kurduğu spor kulübüyle de yeni yeteneklerin Türk sporuna kazandırılması için uğraşıyor. Spor salonuna gelenlere sağlıklı yaşam için destek olan Gırdoğlu, 2 yıldır GFC Görükle Spor Kulübü’nün hem başkanlığını hem de antrenörlüğünü yürütüyor. 50 civarında sporcusu olduğunu belirten Kadir Gırdoğlu, “Sporcularım arasında dünya ve Avrupa derecesi olanlar var. Tabii ben de Polanya’da elde ettiğim dereceyle kulübüme de ilk dünya şampiyonluğunu getirmiş oldum” ifadelerini kullandı.

1-0 ÖNDE BAŞLAYACAKLAR

Şu anda Görükle Hazinedarolu Özkan İlkokulu Spor Salonu’nda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Kadir Gırdoğlu, “Ancak, küçük bir salonda çalışmalarımızı yapıyoruz. Sonuçta elde ettiğim dereceden sonra da ilgi arttı. Nilüfer Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey bize destek sözü verdi. Bu yüzden kendisine teşekkür ediyorum. Ondan ve işadamlarımızdan destek bekliyoruz. Amacım, çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Benim gibi bir sporcuyu değerlendirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta benim dünya şampiyonu antrenörüm olmadı. Onlar 1-0 önde başlayacaklar” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X