Komşu ile ekonomik ilişkiler gelişiyor

Bulgar Türk İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Donka Koleva, Bursa temasları kapsamında Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret etti.

Komşu ile ekonomik ilişkiler gelişiyor

Filibe merkezli derneklerine Bulgar işadamlarının yanı sıra Bulgaristan’daki Türk işadamları ve Türkiye’de yatırım yapan Bulgar işadamlarının da üye olduğunu dile getiren Koleva, bu nedenle iki ülke arasındaki ilişkilerde de önemli bir rol oynadıklarını kaydetti. Bursa’ya geldiğinde kendini evinde gibi hissettiğini dile getiren Koleva, sıcak ev sahipliği nedeniyle Başkanvekili Abdülkadir Karlık’a teşekkür etti.

 

Bulgaristan ve Türkiye’nin 100 yıllarca aynı kaderi paylaşan iki kardeş ülke olduğuna değinen Karlık ise, uzun yıllardan beri gelen kardeşliğin meyvelerinin bu tür ekonomik işbirlikleriyle alınabileceğini ve bunun her iki ülke açısından da önemli kazanımlar sağlayacağını vurguladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karlık, Büyükşehir Belediyesi olarak başta Bulgaristan olmak üzere tüm Balkan coğrafyasında önemli yatırımları hayata geçirdiklerini, bölge halkının mutluluğu için yatırımlarının bundan sonra da devam edeceğini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X