Komşu köye destek verdiler kendi başlarına geldi

Nilüfer’e bağlı Kuruçeşme sakinleri, Kayapa’ya yapılacak atık geri kazanım ve bertaraf tesisine karşı “bu topraklar hepimizin” diyerek komşu köyle birlikte mücadele verirken, şimdi de kendi köylerine yapılacak maden ocağının kapasite artışının şokunu yaşa

Komşu köye destek verdiler kendi başlarına geldi

RABİA DENİZ

İki ay önce Kayapa’ya yapılacak olan Entegre Katı Atık Geri Kazanım ve Bertaraf Tesisi’nin halkın katılımı toplantısı komşu köy Kuruçeşme’de düzenlenmiş, köy sakinleri de büyük bir destek vererek toplantıyı iptal ettirmişti. Kuruçeşme sakinlerinin başı şimdilerde ise Karaağaçlı mevkiindeki kalker ocağının alan genişletilmesi ve kapasite artışı ile birlikte Kırma-Eleme Tesisi Kapasite Artışı, Hazır Beton Ve Asfalt Plent Üretim Tesisi projesi ile dertte.

Köylerinde kirletici tesis istemediklerini dile getiren köylüler, mücadeleyi sürdüreceklerini belirtiyor. Doğduğu günden bu yana Kuruçeşme’de yaşadığını belirten 71 yaşındaki Fadime Duman, “Ne olur yeşilliklerimizi, doğamızı kirletmeyin” diyor. 

ORMAN ALANINI KAPSIYOR 

Tesisle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan Çevresel Etki Değerlendirme süreci başladı. ÇED raporuna göre toplam 84,24 hektarlık alanda çalışma yapılması planlanırken, imar durum bilgisi talep edilen alan, Bursa 2020 yılı Çevre Düzeni Planı kapsamında “Orman Alanı”  olarak tanımlanıyor. Yine söz konusu bölge onaylı 1/25 bin ölçekli Batı Planlama Bölgesi Nazım imarı kapsamında kalmakta olup, “Orman Alanı” olarak tanımlanıyor. Kapasite artışıyla birlikte açık ocaktan yıllık toplam 5 milyon ton malzeme alınması planlanıyor. Yapılması planlanan Hazır Beton Tesisi Kapasitesi ise, saatte 200 metreküp, Asfalt Plent Tesisi de saatte 240 ton olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X