Komşuda göçmen isyanı

Yunanistan’ın tatil merkezi İstanköy’de göçmen isyanı. Suriyeli mültecilerle polis arasında arbede çıktı. Polis, ‘isyancılara’ coplarla ve yangın söndürme tüpleriyle müdahale etti.

Komşuda göçmen isyanı

Yunanistan’ın İstanköy (Kos) adası, her gün gelen 700 mülteci ile başa çıkamadığı için zor günler yaşıyor. 

Adada dün kötü yaşam şartları ve kendilerine Atina’ya gitmeleri için gerekli belgelerin verilmemesini protesto eden yaklaşık 7 bin Suriyeli göçmen isyan etti.

Edinilen bilgiye göre ada polisi, bir operasyon düzenleyerek turistik beldelerde, parklarda ve yollarda yaşayan Suriyeli göçmenleri toplayarak bir futbol stadyumuna yerleştirmek istedi. Bin 500’e yakın mülteci burada kayıt altına alınacaktı. Ancak saatlerce süren kayıt işlemleri sırasında göçmenler stada girmeyi reddetti.

KARAKOLA BASKIN

Raha sonra Suriyeli göçmenler, İstanköy Polis Karakolu’nu basmaya kalkıştı. Ardından  çıkan arbedede az sayıda polis, coplarla ve yangın söndürme tüpleriyle göçmenlere müdahale etti. Yüzlerce göçmen panik içinde kaçarken müdahale ve aşırı sıcağın da etkisiyle bir kadın bayıldı.

Polisin kalabalığı kontrol etmekte güçlük çektiği olaylar sırasında göçmenler de bölgedeki yolları kapattı. İstanköy Belediye Başkanı Yorgo Kiriçis, durumun kontrolden çıktığını ve kan dökülebileceğini söyleyerek; Atina’dan acil olarak hem para, hem polis hem de memur takviyesi yapılmasını istedi.Kiriçis, ‘Her gün adaya en az 700 göçmen geliyor. Durum kontrolden çıkmak üzere. Kan dökülmesi tehlikesi var. Hükümet sorumluluklarını üstlenmelidir’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X