Komşu’da kupa oyunu

Büyükşehir Belediyespor, CEV Challenge Kupası ilk maçında TSİ 19.30’da Yunanistan’da Olimpiakos’a konuk olacak.

Komşu’da kupa oyunu

RECAİ UYSAL / YUNANİSTAN

Voleybolda CEV Challenge Kupası’nda şampiyonluk için son 2 maçı kalan Büyükşehir Belediyespor, final ilk maçında bugün Yunanistan’da Olimpiakos ile karşı karşıya gelecek. 2 sezon önce bu kupada mutlu sona ulaşarak tarihi bir başarı elde eden, geçtiğimiz sezon finalin kapısından dönen Bursa ekibi, bu yıl da kupaya uzanabilmek için ilk maçta avantajlı bir skorla elde etmek istiyor.

BURSA’DA SAHİBİNİ BULACAK

Melina Merkouri Rentis Salonu’nda oynanacak kritik randevu TSİ 19.30’da başlayacak. Müsabakayı Bosnak Hersek’ten Jasmin Husejnovic ile İsveçli Markus Edholm hakem ikilisi yönetecek. Karşılaşmanın rövanşı ise cumartesi günü saat 16.00’da Bursa’da oynanacak ve kupayı müzesine götüren ekip belli olacak.

İkinci kez karşılaşacaklar

Büyükşehir Belediyespor, kupada bu sezon bir diğer Türk temsilcisi Çanakkale Belediyespor’u safdışı bırakmayı başaran Olimpiakos’la ikinci kez karşı karşıya gelecek. Yeşil beyazlılar sezon başında Bursa’da düzenlenen Cengiz Göllü Turnuvası’nda da karşılaşmıştı. Bursa ekibi, organizasyonu birinci bitiren Olimpiakos’la yaptığı karşılaşmayı 3-2 kaybetmişti.

Karşılaşmaya yoğun ilgi

Bugün TSİ 19.30’da başlayacak karşılaşmaya Yunan taraftarlar da büyük ilgi gösteriyor. Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Olimpiakos’un Büyükşehir Belediyespor’la bugün yapacağı final ilk maçı Melina Merkouri Rentis Salonu’nda oynanacak. Yaklaşık 2 bin 500 seyirci kapasiteli salonda bütün biletlerin günler öncesinden tükendiği öğrenildi.

Teknik ekip de hazır

Bugün oynanacak zorlu karşılaşma öncesinde yeşil beyazlılarda keyifler oldukça yerinde. Finale yükselme başarısı gösteren Bursa ekibinde oyuncular kadar Jan de Brandt önderliğindeki teknik kadro da maça hazır. Dünkü sabah çalışması öncesinde Bursa ekibi teknik kadrosu keyifli görüntüler sergiledi.

Tarih kokuyor

Karşılaşmanın oynanacağı Pire liman şehri olma özelliği taşıyor. Başkent Atina’ya 7 kilometre uzaklıktaki şehrin nüfusu yaklaşık 200 bin. Yunanistan’ın üçüncü büyük ve Atina’dan sonra Attika bölgesinin ikinci büyük belediyesine sahip. Şehre oldukça yakın olan başkent Atina ise ülkenin en büyük kenti olma özelliği taşıyor. Yaklaşık 4 milyon nüfusa sahip Atina tarihi yapısıyla da büyülüyor. Atina ayrıca eski Yunan medeniyetinin merkezi olma özelliğine sahip. Kozmopolit ve modern bir şehir olan Atina, antik çağlarda da önemli bir ticaret ve kültür merkeziydi. İsmi, koruyucusu olan savaş tanrıçası Athena’dan gelen kent 1896 ve 2004 Olimpiyatları’na da evsahipliği yaptı. Bünyesinde birçok spor tesisi olan Atina’nın en önemli tarihsel yapısı Akropolis’tir. Birçok tarihi yapı bulunduran Atina’da Zeus Tapınağı, Akropolis Amfitiyatro gibi yapılar da bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X