Komutan El Bab’da

Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin TSK geçen yıl 9 Aralık’tan bu yana Fırat Kalkanı Harekatı’nı yürüttüğü El Bab’da incelemelerde bulundu.

Komutan El Bab’da

Özel Kuvvetler’in El Bab’da kurduğu karargahta dürbünle DEAŞ terör örgütüne yönelik alınan önlemler ve yapılan taarruzları gözleyen Korgeneral Aksakallı’nın, koşullar nedeniyle bir süredir sakal traşı olmadığı da dikkat çekti.

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, TSK’nın operasyon yürüttüğü Suriye’deki son durumla ilgili yerel kaynaklardan edindiği bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Önceki gün Türk topçusunun yaptığı nokta atışı neticesinde 40 DEAŞ’lı teröristin öldüğünü aktaran Ağar, 14 teröristin yaralandığını ve bu yaralıların Meskene’ye kaçırıldığını bildirdi. 

BOMBA YÜKLÜ KÖPEKLE SALDIRI

Ağar, DEAŞ militanlarının 3 gün önce bomba yüklü köpekle saldırı düzenlediğini ifade etti. Köpeğe kendi renginde sensörlü patlayıcı düzeneğinin yerleştirildiğini kaydeden Ağar, bu saldırıda bir El Bablının öldüğünü, bir ÖSO militanının da yaralandığını aktardı. 

5 Ocak 2017 tarihinde El Bab’ta bir minibüs içinde imha edilen 8 DEAŞ’liden birinin ‘sözde’ Halife Bağdadi’nin en yakın adamlarından DEAŞ’in istihbarat sorumlusu Ebu Muhammed el Adnani olduğu yönündeki bilgiye dikkati çeken Ağar, bu olayın hemen ardından DEAŞ içinde ortalığın karıştığını vurguladı.

SON DARBE YAKIN

Türkiye’nin 24 Ağustos’ta başlattığı sınır ötesi harekât Fırat Kalkanı’nda, Suriye’nin El Bab ilçesinde kuşatılan DEAŞ’a son darbe vurulmak üzere. Yaklaşık 2 aydır kuşatma altında tutulan kent, kuzeyden ve batıdan tamamen çevrelenmiş durumda. El Bab’ın kuzeydoğusundaki Kabbasin kasabasında köşeye sıkıştırılan DEAŞ’lıların güneye kaçabilmesi için halihazırda dar bir koridor kaldı. Kabbasin’in düşmesiyle terör örgütü El Bab’dan yalnızca doğu yönüne kaçabilecek. 

Suriye’deki rejim güçleri ise dün Halep’in kuzeyindeki DEAŞ hedeflerine yönelik yeni bir operasyon başlattı. Yapılan resmi açıklamaya göre, son dönemde 30’dan fazla köy ve çiftliği DEAŞ’dan geri alan rejim güçleri Türkiye’nin kontrolündeki bölgeye yaklaştı. Türk Silahlı Kuvvetleri, önceki gün yaptığı açıklamada son 24 saatte El Bab çevresinde 51 DEAŞ teröristinin öldürüldüğünü duyurmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X